Fricz Tamás: Brüsszel ki akarja nyírni az Orbán-kormányt!

Próbálkoztak már 2022-ben, most találtak maguknak egy új jelöltet.

2024. 10. 27. 10:05
VÁRHELYI Olivér; VON DER LEYEN, Ursula
Strasbourg, 2024. szeptember 17. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság újraválasztott elnöke ismerteti az új összetételû Európai Bizottság tagjelöltjeit az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2024. szeptember 17-én. Ursula von der Leyen az egészségügyért és az állatjólét biztosításáért felelõs portfólió betöltésére jelölte Várhelyi Olivér magyar uniós biztost, aki az elmúlt öt évben a bõvítésért és szomszédságpolitikáért felelt. MTI/EPA/Teresa Suárez Fotó: Teresa Suárez
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország a leghatározottabban védi a saját és ezzel a többi uniós tagország szuverenitását, ezért Brüsszel ki akarja nyírni az Orbán-kormányt, és ezzel átlépett egy vörös vonalat – mondta el Az igazság órájában az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában Fricz Tamás, az AK kutatási tanácsadója. Így viszont az Európai Unió működése került válságba, mert az uniónak nem erről kellene szólnia – hangsúlyozta, hozzátéve: nagyon kiélezett küzdelmekre számít. 

Zila János, a központ elemzője kifejtette: az amerikai demokraták és a brüsszeli elit szemét csípi, hogy van egy olyan kormány, amely szembemegy velük, és inkább a nemzeti érdekeket képviseli olyan kérdésekben, mint a háború vagy a migráció. 

Már 2022-ben próbálkoztak, ez volt a guruló dollárok ügye. Most úgy tűnik, hogy találtak maguknak egy újabb kijelöltet, egy újabb személyt, egy újabb politikai erőt, amelyhez nagy reményeket fűznek – mondta. 

 

Egy nagyon kemény vitát kell elkezdeni az Európai Unió jövőjéről – vélte Fricz Tamás. Emlékeztetett arra: 2004-ben már volt egy konvent Európában, amellyel egy új alaptörvényt szerettek volna csinálni. A dolog nem jött össze, mert a francia és a holland nép leszavazta. De valamit kell kezdeni az EU-val, lehetne kezdeményezni az Európai Tanácsban (ahol a tagállami vezetők ülnek), hogy gondoljuk újra az Európai Uniót, mert amilyen irányba most megy, az a totális föderalizmus – érvelt.

Zila János a 21 Kutatóközpont felmérésével kapcsolatban (amely a Tisza Pártot hozta ki a legnépszerűbbnek) megjegyezte: a kutatóközpont szintén érintett volt a guruló dollárok botrányban. Nyílt titok volt az is, hogy az intézet ott állt a Momentum mögött. 

Amikor megjelent Magyar Péter és egyre inkább úgy látszott, hogy valamilyen politikai szerepe lesz, akkor ez az intézet áthelyeződött mögé – fejtette ki az Alapjogokért Központ elemzője. 

Az igazság órájának fenti adását itt nézhetik, hallgathatják meg: 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.