A Mindmegette.hu most elárulja, hogyan készíthet tökéletes habcsókot, amit aztán gyümölcsös desszertek, pudingok vagy krémes sütemények mellé is kínálhat, de akár egy bögre forró csokihoz is elmajszolhat.
A titok az arányokban rejlik: tojásfehérjénként 5 dkg kristálycukorral számoljon. Tehát ha 3 db tojásfehérjéből készíti az édességet, akkor 15 dkg cukorra lesz szüksége a habcsókhoz. Ebből már jelentős adag készíthető!
Így készítse el!
A szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét kezdje el felverni a robotgéppel. Amikor már habos, de még lágy, adja hozzá a cukrot, és verje tovább, amíg teljesen össze nem áll. Ezután óvatosan kanalazza csillagcsöves habzsákba, és nyomja kis halmokban a sütőpapírral bélelt tepsibe.
Nem szabad sütni, csak szárítani: tegye a 90-100 fokos sütőbe 2,5 órára, vagy légkeveréssel, vagy kitámasztva a sütő ajtaját.
Van, aki a gőz fölött felvert habra esküszik: vízgőz felett verje fel a fent leírt módon a tojásfehérjét a cukorral. Akkor jó, amikor a felfordított tálban megáll a hab.
Tovább marad kemény a tejszínhab, ha egy kevés ecetet vagy citromlét ad hozzá. Ráadásul ez a fehérje jellegzetes illatából is elvesz egy kicsit.
Így lesz gyönyörű sárga színe a piskótának és a nokedlinek
Zavarja, hogy a piskóta, a nokedli, vagy bármilyen tojásos étel túlságosan fakó és nem aranyló sárga színben pompázik, ahogy elképzelte?
A Mindmegette.hu mutat egy szuper trükköt, amivel ezt megelőzheti.
Variációk
Érdemes kísérletezni a színekkel és az ízekkel! Finomabb lesz a habcsók, ha aromával, likőrrel, majd a végén kókuszreszelékkel, reszelt csokival, citromhéjjal, mandulapehellyel, instant kávéval vagy durvára tört olajos magvakkal gazdagítja.
Az utóbbiaknál ügyeljen a mennyiségre, hogy ne nehezítse el a habot! Ételfestékkel is színezhető, így még változatosabban tálalható.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!