Ezzel a tévével Kína is beszállt a profi ligába

Abban biztosak vagyunk, hogy a TCL márkanév itthon még sokak számára idegenül cseng, de abban is, hogy ez változni fog – olvasható az Origo cikkében.

Forrás: ORIGO2021. 09. 24. 14:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alapvetően a televíziókra koncentráló cég tavaly kezdte el építgetni hazai főhadiszállását, és az idei az első év, amikor tényleg komplett választékot küldenek a boltokba. Maga a konszern egyébként globálisan bivalyerősnek számít, már ott loholnak szorosan a Samsung és az LG nyomában, és az olyan nagyágyúkat, mint a Sony, a Philips vagy a Panasonic, már régen lehagyták.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy az innovációra rengeteget akarnak és tudnak is költeni, és emiatt számos igen fejlett saját technológiával rendelkeznek. Ilyen például a kvantumpontos QLED kijelző, vagy az idei év nagy slágerének számító Mini LED háttérvilágítás. Ezeket már csak azért is említettük meg, mert a cég idei egyik csúcsmodellje, a TCL 65C825 ezekre az eljárásokra épül. 

Ez a termék már Magyarországon is elérhető, és mi is meg tudtuk nézni saját szemünkkel, hogy van-e olyan kínai cég, amely képes csúcstévét gyártani.

Képi világ

Okostévé rendszer, hangzás és dizájn ide vagy oda, egy tévét ma még mindig a képminősége alapján ítélünk meg elsősorban. E téren pedig a TCL 65C825 döbbenetesen jól teljesít. A Mini LED technológia sajátossága, hogy a megszokottnál jóval több fénykibocsátó diódát helyeznek el a készülékben, aminek köszönhetően a fényerő egyrészt nagyobb, másrészt pedig sokkal-sokkal pontosabban szabályozható. A LED-eket ráadásul egyedileg vezérelhető csoportokba osztották, és így arra is van lehetőség, hogy bizonyos képrészleteken egyszerűen kikapcsolják a fényt. Ennek köszönhetően pedig remek fekete és ezáltal kimagasló kontraszt megteremtésére van lehetőség.

Ez a gyakorlati próba során be is bizonyosodott, mint ahogy az is, hogy a színek megfelelő beállítások mellett kifejezetten naturálisak, ragyogóak, és ebből fakadóan a képi világ élethű.

A maximális fényerő terén kiemelkedően teljesít, ez az érték eléri az 1600 nitet, és ebből fakadóan az úgynevezet HDR, azaz nagy dinamikatartományú videók, filmek és játékok visszaadása is meglehetősen látványos. Az úgynevezett betekintési szög is megfelelő, tehát akár körbe is lehet ülni a képernyőt, mondjuk meccsnézésnél, és még azok sem fogják azt érezni, hogy rondák a színek, akik a széleihez ülnek közel. 4K felbontású készülékről van szó, aminél már ugyan van jobb, a 8K, de a mai igényekhez és tartalmi kínálathoz még ez a részletesség is bőven megteszi. 

Itt kell megemlíteni a vállalat egyik nagy fejlesztését, amely képes mesterséges intelligencia segítségével kipótolni a hiányzó képpontokat, és így az alacsonyabb felbontású forrásanyagokkal is kihasználható a 4K panelben rejlő erő.

A készülék 120 Hz-es panelt kapott, azaz akár másodpercenként 120 képkocka megjelenítése is lehetségessé válik. Ez a gamerek számára lehet fontos, épp úgy, mint hogy a termék bemeneti késleltetése csupán 13,7 ms a méréseink szerint, és ebből fakadóan a tv akár egy új generációs Xbox Series X vagy PlayStation 5 kozol kiegészítőjeként is beválhat. A mozgásmegjelenítés egyébként hibátlan, semmilyen hibába nem futottunk bele. Mindent mérlegre téve azt kell mondanunk, hogy képminőség terén ez a TCL tv abszolút az első vonalat képviseli!

A teljes cikket ITT olvashatja tovább.

Borítókép: Illusztráció. Fotó: Pexels

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.