Egyre több sportoló kéri bitcoinban a fizetését

A kriptovaluta árfolyamának bezuhanása miatt azonban ez nem mindig bizonyul a legjobb ötletnek.

Forrás: Vg.hu2022. 02. 01. 9:26
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bitcoin és társaik ugyanis már a sportban is tényezővé váltak, egyre több sztár kéri ebben a bérét, még akkor is, ha most igen sokat buknak vele. A Business Insider gyűjtése szerint jelenleg hét olyan, Észak-Amerikában játszó sztár van, aki kriptovalutában kapja a bérét, illetve még több olyan, aki a pénzét kriptóba fektette.

Az egyik első úttörő az amerikaifutball-ligában (NFL) játszó Trevor Lawrence volt. Az újonc irányító a Jacksonville Jaguarsba igazolásakor a 22 millió dolláros szerződésének egy részét különböző kriptovalutákban kérte, ezeket pedig be is fektette feltörekvő kriptocégekbe – olvasható a VG cikkében.

Hasonlóan tett a Green Bay Packers irányítója, Aaron Rodgers, illetve több baseballozó és kosárlabdázó is, vagyis pénzük kis részét kockáztatják, a többségét ugyanúgy dollárban kapják.

Az első viszont, aki a teljes fizetését kriptovalutában kapja, az Odell Beckham Jr. NFL-elkapó volt.

Novemberben, a Los Angeles Ramsbe való átigazolásakor a teljes 750 ezer dolláros alapbérét bitcoinban kérte.

A VG is megírta, hogy bár ez eredetileg jó döntés volt, a kriptovaluta árfolyamának bezuhanása és a kaliforniai adók miatt Beckhamnek a 750 ezer dollárból alig több mint 35 ezer dollárja maradna, vagyis a pénze 95 százalékát gyakorlatilag elbukta.

Mindezek ellenére egyre többen követik a példáját.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.