időjárás 23°C Ulrik 2022. július 4.
logo

Hét hasznos tipp a laptopok élettartamának meghosszabbításáért

Forrás: Feol.hu
2022.03.26. 14:30 2022.03.26. 15:18
Hét hasznos tipp a laptopok élettartamának meghosszabbításáért

Néhány egyszerű lépéssel sokkal tovább használhatjuk a hordozható számítógépeket – olvasható a Fejér megyei hírportálon, a Feol.hu cikkében.

1. Naprakész operációs rendszer

Mindig frissítsük az alkalmazásokat, az operációs rendszert és a meghajtókat. Így kiküszöbölhetők a biztonsági kockázatok, valamint a rendszer működése is stabilabb lehet.

2. Leállítás

Ha nem használjuk a laptopunkat, akkor minden esetben kapcsoljuk ki, így megkíméljük az akkumulátort és az operációs rendszert egyaránt.

3. Hőmérséklet

Ügyeljünk arra, hogy extrém hidegben vagy melegben körültekintően használjuk a laptopot. Például, ha kint felejtettük éjszakára az autóban télen, akkor bekapcsolás előtt várjuk meg amíg átmelegszik.

4. Kerüljük a folyadékokat a készülék közelében

Vigyázzunk, ne érje folyadék a laptopot. Az üzleti kategóriás laptopok ugyan többnyire cseppálló billentyűzettel rendelkeznek, előfordulhat, hogy a folyadék bejut a gép belsejébe és tönkreteszi.

5. Tisztítás

Tisztításnál ügyeljünk arra, hogy megfelelő tisztítószereket és képernyő tisztítására is alkalmas törlőt használjunk. Így nem karcolódik össze a kijelző és a burkolat.

6. Akkumulátor

Ne hagyjuk, hogy az akku teljesen lemerüljön, 20–30 százalékos töltöttségnél tegyük töltőre és sose töltsük 100 százalékra.

7. Töltés

Minden esetben használjuk a laptophoz vásárolt töltőt, mert egyes töltők kárt tehetnek az akkumulátorban.

Tervezett elavulás: legenda vagy valóság?

Régen elterjedt egy összeesküvés-elmélet, amely szerint a gyártók azon munkálkodnak, hogy csökkentsék az eszközök élettartamát különböző módszerekkel. Dokumentumfilmet is készítettek a témában, azonban mai napig nem tisztázott, hogy ez valós feltevés-e. 

Az biztos, hogy a fogyasztói társadalom gyökeresen átalakította az életünket, minél többet, minél jobbat és minél hamarabb szeretnénk birtokolni. A méregdrágán megvásárolt termékek a rövid garanciaidő letelte után gyakran azonnal elromlanak és egy-egy termék javításának költségei olyan nagyok, hogy nem éri meg, és inkább újat vásárolunk.

A kulcs azonban a választott termékek minősége.

Az eredeti cikk ITT olvasható.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels) 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.