Mi az a szobakennel, mire jó és milyet vegyünk?

A szobakennel vagy boksz, kevésbé szép nevén ketrec hosszú távon nagyon jó barát lesz a mindennapokban. Több méretben kapható, jobb esetben két különböző oldalon egy-egy ajtóval rendelkező beltéri kennel. Puha fekhely és párna is elfér benne, így inkább lesz pihenőhely a kutyának, mint egy ketrec – írja a Petplace.

Forrás: petplace.hu2021. 09. 29. 11:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először is szögezzük le, hogy a szobakennel nem börtön, nem büntetésre használjuk és nem is arra, hogy a kutya itt töltse a nap 24 óráját.

De akkor mégis mire jó a szobakennel?

  • Ez lesz a kutya nyugis kuckója, ami csak az övé.
  • Ide bármikor elvonulhat majd napközben is, ha egyedül szeretne lenni vagy csak aludna egyet.
  • Ha olyan vendég érkezik, aki nem annyira rajong a kutyáért, akkor is betehetjük ide pár órára.
  • Takarításkor nem lesz láb alatt, és nem tapicskolja össze a frissen felmosott padlót.
  • Ha csak rövid időre kell elmennünk, de kicsit kupi van a szobában, betehetjük egy-két órára, és nem kell aggódni, hogy ellopja a fél ruhatárunkat, vagy hogy valamit megrág, amit nem kéne.
  • Ha megtanulja, hogy csak itt kap enni, akkor pozitív dolgokat kapcsol hozzá.
  • Az éjszakai alvásunkat nem fogja zavarni a fel-alá mászkálással, és a szobatisztaságot is segíti, hiszen nem akar oda piszkítani, ahol alszik, tehát jelzi ha ki kell mennie.
  • Ha kutyával utazunk valahova, és a szállás is kutyabarát, könnyebben meg tudjuk oldani az elhelyezését éjszakára. Jellemzően a kutyabarátszálláson sem szívelik, ha a kutya az ágyban alszik.
  • A szobakennel összecsukható, és könnyen szállítható, bárhová magunkkal tudjuk vinni.

Egyszóval csupa előnnyel jár ennek a beszerzése és a pici beszoktatása.

Lássuk, milyen méretű szobakennelre lesz szükséged!

A szobakennel vásárlásakor a kutya jó esetben még kölyök. Nézzük meg, mit mond a fajtaleírás, mekkora az adott fajta várható marmagassága.

Ehhez még adjunk hozzá minimum 10 centit, hogy a kutya kényelmesen fel tudjon benne állni és megfordulni. A szobakennel szélessége és mélysége a magassággal együtt arányosan növekszik és a webshopokban jellemzően adnak tippeket, hogy melyik méret milyen fajtákhoz alkalmas.

A szobakennelek kaphatóak fém- vagy műanyag tálcával. A műanyag tálca tartósabb, mint a fém. A fém egy idő után itt-ott meghajlik, rozsdás lesz és előbb-utóbb meg is reped. Ha tehetjük, vegyünk műanyag tálcásat. Ezt kivenni nagyon könnyű, a tisztítása is egyszerű.

Tegyünk bele egy kényelmes, puha fekhelyet vagy párnát és mutassuk meg neki, hogy ez lesz az ő privát helye. Ezután hagyjuk, hogy magától ki-be mászkáljon, néha hívjuk be, adjunk neki bent valami finom falatot és nagyon dicsérjük meg – olvasható az oldalon.

A teljes, eredeti cikk ITT olvasható el.

Borítókép: Bárány Margó/Petplace.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.