Bayer-érdekeltséget vett a magyar gyógyszergyár

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. felvásárolta a Bayer AG lengyelországi Biovital termékportfólióját.

MTI
2015. 07. 29. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az Egis vállalati stratégiájának egyik fontos eleme, hogy jelenlétét erősítse a vény nélkül kapható készítmények belföldi és nemzetközi piacán. Ennek keretében került sor a Bayer lengyelországi Biovital termékportfóliójának felvásárlására. A Biovital termékcsalád egyike a legnépszerűbb vitaminkészítményeknek Lengyelországban.

Az MTI kérdésére az Egisnél elmondták, hogy a készítmények éves forgalma mintegy egymilliárd forintot tesz ki Lengyelországban, ugyanakkor az ügylet árát üzleti titokra hivatkozással nem kívánták közölni.

A közlemény szerint a felvásárlás révén az Egis a vény nélkül kapható készítmények piacán Magyarország és Oroszország mellett komoly szereplővé válik Lengyelországban is, ahol a Biovital márka imidzsének és forgalmának további növelését kívánja elérni – tartalmazza a közlemény.

Az Egis termékeivel világszerte több mint 60 országban van jelen, magyarországi székhelyén kívül 18 országban rendelkezik saját kereskedelmi képviselettel, és több mint 4000 embert foglalkoztat. A 2013/2014-es üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele elérte a 130 milliárd forintot.

Az addig is többségi tulajdonos francia Servier-csoport 2013 őszén vásárolta ki az Egis kisebbségi tulajdonosait, egyben kivezette a céget a tőzsdéről. A kivásárlásra megajánlott 28 ezer forintos ajánlati ár 218 milliárd forintra értékelte akkor az Egis teljes piaci kapitalizációját. A 49 százaléknyi részvényvásárlás értéke csaknem 107 milliárd forint volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.