Letelepedési kötvények: az LMP feljelentést tesz

Újabb bizonyíték került napvilágra arról, hogy a kötvénybiznisz központilag szervezett csalássorozat – állítja az LMP.

MN
2017. 03. 24. 12:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb bizonyíték került napvilágra arról, hogy a letelepedési kötvényekkel való üzletelés egy központilag szervezett csalássorozat: a legnagyobb hasznot bezsebelő kötvényforgalmazó offshore céghálót már azelőtt megalapították, hogy Rogán Antal előlépett volna javaslatával, illetve azt az Országgyűlés elfogadta volna – írja közleményben Schmuck Erzsébet frakcióvezető-helyettes. Az LMP hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz. Az újabb botrányos ügyet a Magyar Nemzet tárta fel.

Schmuck hozzátette: az ügyészségre vár most annak kivizsgálása, honnan tudhatták ezeknek a kizárólagos jogosítványokkal felruházott vállalkozásoknak a tulajdonosai azt, hogy egy vezető fideszes politikus olyan indítványt fog az Országgyűlés elé terjeszteni, amely később több milliárd forintot hoz a cégnek.

„A letelepedési kötvényprogram csak egy szűk érdekkör – Rogán Antal, Habony Árpád és társaik – üzlete, százmilliárd forint közpénz kitalicskázásának eszköze. A magyar állam veszít rajta, az ország számára pedig óriási nemzetbiztonsági kockázatot hordoz. Más országokban, ahol egyáltalán létezik hasonló konstrukció, állami intézmény végzi a kötvények árusítását, nem horribilis jutalékokat felszámító, kormányzati segítséggel monopolhelyzetbe hozott, Rogán-közeli offshore cégek” – írja a közleményben.

Mint megírtuk, az interneten elérhető céges adatok alapján bizonyítékok vannak arra, hogy valakik igen jól értesültek lehettek a kötvényprogrammal kapcsolatban. Hiába kellett a kötvényprogramban részt vevő cégeket direkt erre a célra létrehozni, a vállalkozások már a törvény hatálybalépése előtt, sőt még az ezt szabályozó törvénymódosítás parlamenti végszavazását megelőzően alapították meg a jól értesült tulajdonosok. Nem tudni, hogy ki súghatott, azonban beszédes, hogy az egyik offshore céget már azelőtt megalapították, hogy Rogán Antal beadta volna a letelepedésikötvény-programot lehetővé tevő törvénymódosító indítványát. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.