Tizenötmillió egy jó ötletért

Egyetemista innovátorokat ösztönöznek a Startup Campus University program segítségével, a sikeres csapatok 15 millió forintnyi befektetést kaphatnak a Hiventurestől — közölték a szervezők. Környezeti, társadalmi, egészségügyi, illetve divattal és dizájnnal kapcsolatos ötleteket, prototípusokat várnak.

Magyar Nemzet
2019. 08. 01. 13:30
Creations are displayed during an exhibition by designer Giambattista Valli as part of his Haute Couture Fall/Winter 2019/20 collection presentation in Paris
A divat az a terület, ahol mindig szükség van formabontó ideákra Fotó: REUTERS/Regis Duvignau
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Októbertől három helyszínen indul az egyetemen születő innovációkat támogató Startup Campus University program a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen, a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE), valamint a Magyar Divat & Design Ügynökség (HFDA) közreműködésével.

– Nagyvállalati, egyetemi, befektetői és szakmai partnereinkkel együttműködésben egy olyan támogató környezetet tudtunk kialakítani, ahol minden jó ötlet, innováció lehetőséget kap a megvalósításra. Ha egy fennálló környezeti, társadalmi, egészségügyi kihívást meg akarunk oldani, ahhoz innovációra van szükség, aminek piaci megvalósításának eszköze a startupvállalkozás. Ezt az üzenetet szeretnénk közvetíteni a fiataloknak és velük közösen a jövőbe fektetni – közölte Kovács Zsolt, a Startup Campus vezetője. A Műszaki Egyetemen az elmúlt két képzés alkalmával hat egyetemi csapat kapott befektetési ajánlatot. Az októberben induló, harmadik szemeszterre nemcsak a BME, de bármely budapesti felsőoktatási intézmény hallgatói jelentkezhetnek.

A divat az a terület, ahol mindig szükség van formabontó ideákra
Fotó: REUTERS/Regis Duvignau

Vidéken is lehetőséget kapnak a fia­tal innovátorok: a Széchenyi István Egyetem hallgatói ötalkalmas előadás-sorozaton sajátíthatják el a vállalkozás indításhoz szükséges elméleti és üzleti alapokat. A program szervezői az innováció, technológia és fenntarthatóság jegyében hívták életre a dizájn- és divatfókuszú képzést, Magyar Divat & Design Ügynökség együttműködésével. A képzés egyik fő célja, hogy a kreatíviparban tanuló fiatalok is lehetőséget kapjanak innovatív ötletük üzleti támogatásában. A képzések zárásaként a legjobb csapatok a Hiventures befektetési ülésén prezentálhatják projektjüket, ahol azonnali döntés születik a 15 millió forintos befektetési ajánlatról. A szervezők innovatív ötlettel, prototípussal rendelkező fiatalok jelentkezését várják.

A Startup Campus University programok célja a startup vállalkozói kultúra népszerűsítése, a hallgatók innovatív vállalkozói ötleteinek felszínre kerülésének ösztönzése, az egyetemen születő innovatív ötletek validálása és piacra juttatása. A képzésen a vállalkozás indításához szükséges elméleti alapokkal, eszközökkel, fogalmakkal ismerkednek meg a résztvevők, amelyeket mentorok által irányított munka keretében gyakorolnak és készségszintre fejlesztenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.