A Magyar élelmiszerkönyv előírásai szerint a legalább 51 százalékos hústartalmú termék nevezhető virslinek. Ha viszont csak a „húskészítmény” elnevezés szerepel a címkén, akkor érdemes elgondolkodni, mivel a ránézésre virslinek tűnő élelmiszerről így az derül ki, hogy az alacsonyabb hústartalma és magasabb nedvességtartalma miatt nem nevezhető virslinek, ennélfogva a vonatkozó előírások sem érintik – hívta fel a figyelmet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a szilveszteri bulik egyik leggyakoribb harapnivalója kapcsán. Ismertetik: az is előfordul, hogy azért nem neveznek egy terméket virslinek, mert abban a csontokról mechanikusan lefejtett hús mennyisége meghaladja a tíz százalékot. A gépi csontozással óhatatlanul kötőszövet- vagy csontdarabok kerülnek a húsba, ezt az alapos aprítás miatt elfogyasztáskor nem lehet érezni. Tudni kell ugyanakkor, hogy a címkén feltüntetett tápértékjelölésnek ilyenkor is szabályosnak kell lennie.
Védjegyek segítenék a minőségi magyar építőanyaggyártást
Tanúsítási rendszert dolgozott ki az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége.