A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet nemcsak nehézséget, hanem lehetőséget is jelent a magyar agrárium számára, a válságos időszakban pedig felértékelődik a biztonságos, minőségi élelmiszer-termelés szerepe – mondta lapunknak Nagy István. Az agrárminiszter emlékeztetett arra, hogy a kormány eddig is és a veszélyhelyzet idején is prioritásként kezeli a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar stabil működésének fenntartását. – Hazánk 25 millió ember ellátására képes, a belső fogyasztáson túl bőven jut a külpiacokra is a minőségi magyar termékekből – mutatott rá a miniszter. Az ágazat teljesítőképességét jól példázza, hogy a koronavírus megjelenésekor a vásárlói roham ellenére volt elég élelmiszer az országban. A rövid ideig fennálló készlethiány csupán a logisztikai nehézségeknek volt betudható.
A német Zöldek teljes valóságtagadásban vannak
Úgy tesznek, mintha mi sem történt volna.