A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Különleges kampányt indított a Bükki Nemzeti Park

Animációs videókon és 360 fokos filmeken keresztül láthatóak a nyitás előtt álló bemutatóhelyek.

Magyar Nemzet
2020. 06. 27. 11:05
Mátraszentimre, 2018. május 9. A Csörgõ-völgy erdõrezervátum Mátraszentimre közelében 2018. május 8-án. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén lévõ védett erdõterületen minden emberi tevékenységet végérvényesen beszüntettek annak érdekében, hogy az erdõ természetes folyamatai zavartalanul és hosszú távon érvényre juthassanak, és azok megismerhetõvé, tanulmányozhatóvá váljanak. MTI Fotó: Komka Péter Fotó: Komka Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedi hangulatú animációs videókon és 360 fokos filmeken keresztül mutatja be a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság a nemrég megnyitott, illetve nyitás előtt álló bemutatóhelyeit a Facebook használóinak – közölte a Magyar Nemzettel Nagy Júlia, az Igazgatóság ökoturisztikai osztályvezetője. Mint mondta, a kampány célja azon túl, hogy minél több érdeklődőt a természetbe és a túrázásra csábítsanak, az ismeretterjesztés is, hogy a vendégek célzottan az ökoturisztikai bemutatóhelyeken, a felfestett túraútvonalakon és tanösvényeken keresztül fedezzék fel a természet értékeit.

Letaposott növények

Az osztályvezető jelezte: az elmúlt hetekben gyakran találkoztak azzal a problémával, hogy a látogatók védett vagy fokozottan védett területeket kerestek fel túráik során. Több alkalommal szembesültek azzal is a nemzeti park munkatársai, hogy a látogatók védett növényeket tapostak le, vagy éppen megzavarták a madarak költését. A természet védelmében ezért úgy döntöttek, hogy filmeket készítenek, hogy a vendégek tisztában legyenek a természetjárás szabályaival – ezért is alakította ki színes tanösvényhálózatát, valamint a bemutatóhelyeit, ahol időről időre szakvezetések és tematikus túrák várják az érdeklődőket.

Animáción a programlehetőségek

Elsőként az Ipolytarnóci Ősmaradványok Facebook-oldalán jelent meg egy animáció a 17 millió évvel ezelőtt a területen élő állatokról, amelyet ugyanitt egy 360 fokos videó követett, amely a természet változását mutatja be a madarak szemével az érdeklődőknek.

Őscápa szobra a miocén erdő arborétumban Ipolytarnócon
Fotó: MTI–Komka Péter

A népszerűsítő program azonban itt nem állt meg, folyamatosan jelennek meg a filmek: például már láthatók a szilvásváradi, lillafüredi és mátrafüredi bemutatóhelyekről készülő 360 fokos videók az igazgatóság Facebook-oldalán.

A videókból megismerhetjük majd a 2020 nyarán nyitó hollókői Natura2000 interaktív kiállítást, valamint a mátrafüredi Harkály Házat is, amelynek meghirdetett túrái már az elmúlt hetekben új programlehetőséget kínáltak a Mátrába érkezőknek.

– Az élmények bemutatásán túl a környezettudatosság, biztonság és fenntarthatóság érdekében a videókhoz kapcsolódó Faceboook- posztokban az igazgatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy a vendégek lehetőség szerint online vásárolják meg a belépőjüket a bemutatóhelyekre – jelezte Nagy Júlia.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.