Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Budapest egyre inkább a kínai óriáscégek látóterébe kerül

Fővárosunkat emlegette egy dohányipari konferencián egy kínai nagyvállalat Varsóban.

Magyar Nemzet
Forrás: Világgazdaság2023. 06. 23. 13:39
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan eléri a világjárvány előtti szintet a Magyarország és Kína közötti légi közlekedés, ez pedig egy jelentős dohányipari konferencián is szerezhet meglepetést: az egyik nagy ázsiai cég, az ICCPP munkatársai Budapesten keresztül érkeztek meg Varsóba, így olyan eseményen került szóba Magyarország fővárosa, ahol nem magától értetődő – írja a Világgazdaság

A világ minden pontjáról érkeztek a dohányipar legnagyobb és legfontosabb szereplői Varsóba, hogy a Global forum on nicotine (GFN) konferencián az ártalomcsökkentés eddig elért eredményeiről, napjaink kihívásairól és a szektor jövőképéről egyeztessenek – a népes nemzetközi mezőnyben nem magától értetődő, hogy egy kínai óriáscég munkatársa rávágja, mi Magyarország fővárosa. 

Lu Carol, az ICCPP Group kommunikációs vezetője mégis azonnal tudta, hogy Budapestről van szó, pedig a vállalat nincs is jelen a magyar piacon. 

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér azonban ilyen értelemben szerephez jutott az ICCPP első GFN-megjelenésén – írja a Vg.hu. 

A sencseni cég – amelynek világszerte több mint hetven országban harminchatmillió ügyfele van – alkalmazottai budapesti átszállással érkeztek meg Varsóba, és bár fővárosunkból semmit sem láttak, a repülőtéri üzletben vásároltak néhány tipikus magyar terméket. Emellett azért is voltak nagyon hálásak Budapestnek, mert a hosszú repülőút után mindössze egy hatvanperces folytatás várt rájuk a lengyelországi landolásig, a gépük pontosan indult és érkezett.

Egyre több a közvetlen járat Magyarország és Kína között
Az ICCPP-s utazás nem csupán a GFN miatt aktuális téma: 

hétfőn köszöntötték Ferihegyen nagy ünnepség keretében a Shanghai Airlines légitársaság Ningbo és Budapest között közlekedő első járatát, amely heti kétszer repül a tízmilliós kínai város és Magyarország között.

Budapestről ezzel négy kínai helyszín, Ningbo mellett Peking, Sanghaj és Csungking érhető el közvetlenül, ami júliustól heti tíz személyszállító járatot jelent, ez megközelíti a járvány előtti tizenhármat. Egyébként már a tízzel is vezet Budapest régiós összehasonlításban, ami nagyon nem mindegy, hiszen az idén Kínából érkezik a legtöbb befektetés Magyarországra, az összértéke elérte a nyolcmilliárd dollárt – írja a Világgazdaság. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.