További kedvező fejlemények a csok plusz kapcsán

Új információk jelentek meg a szerdán meghirdetett kedvezményes hitelprogram részleteiről.

2023. 10. 26. 21:20
null
20200421 Balaton Eladó ház Eladó ingatlan tábla hirdetés Fotó: Kallus György LUS Világgazdaság VG Fotó: Kallus György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új részletek láttak napvilágot a szerda este bejelentett csok plusz kapcsán – erre közleményben hívta fel a figyelmet a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) csütörtökön. A közleményben világossá teszik: a kedvezményes hitelprogramot az ország egész területén, tehát nemcsak az ötezer főnél nagyobb településeken, hanem a kistelepüléseken is igénybe lehet venni, utóbbiaknál így a gyermekáldást tervező házaspárok a csok plusz mellé akár a falusi csok vissza nem térítendő támogatást, illetve az ehhez kapcsolódó adó-visszatérítési támogatást is felvehetik.

A KIM azt is egyértelművé tette, hogy jövőre is megmarad az illetékmentesség és az adó-visszatérítés lehetősége is. Ez pedig újabb milliókat jelent az új csokot igénylőknek. A közlemény nem részletezi, de jelenleg az új építésű lakások vételárának 5 százalékos áfáját teljesen visszaigényelhetik a csokosok, az építési költségek áfáját pedig maximum ötmillió forintig. Ez tehát megmarad, ahogy az illetékmentesség is 80 millió forint értékhatárig. Ha ez megszűnne, akkor vásárláskor ki kellene fizetni a négyszázalékos vagyonszerzési illetéket – írja a Világgazdaság

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.