Kétlépcsős emelés jön a Mol-kutakon

Január elején és a hónap közepén kell figyelni az árakat.

Forrás: Index2023. 12. 29. 10:22
mol, benzin, dízel, gázolaj, benzinkút töltőállomás Forrás: Kallus György/Világgazdaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol két lépcsőben fogja bevetni a kötelező jövedékiadó-emelést, először húsz, majd 21 forinttal hajtják végre az adóemelést – közölte az Index.

A lapnak Orosz András, a Mol magyarországi kiskereskedelmi igazgatója elmondta:

Úgy döntöttünk, hogy a fogyasztók érdekeit figyelembe véve két részletben érvényesítjük a kötelező jövedékiadó-emelést: az első emelésre január elsején, a másodikra pedig nagyjából január 15-én lehet számítani, először húsz, majd 21 forinttal.

Ha ebben az időszakban egyéb árváltozás lenne a nagykereskedelemben, azt a kiskereskedelmi piac is követni fogja.

Így a fogyasztókat egyszerre nem terheli majd ez a plusz adóteher

– emelték ki.

Orosz András a lapnak rávilágított arra is, hogy idén szeptemberben több mint száz forinttal többet kellett fizetni a kutakon az üzemanyagokért, amennyiben a tavalyi év azonos időszakát vizsgáljuk, úgy 130-160 forinttal olcsóbb most a kiskereskedelmi ár. Az árakban lehetett volna érvényesíteni a mostani adóemelést, de a lépés mögött más üzleti racionalitás van: a Mol-csoport a kiskereskedelmi területen is a hosszú távú stratégiát követi – írják.

Még júliusban kiderült, hogy a Pénzügyminisztériumnak az uniós előírásokhoz igazodva január elsejétől emelnie kell a jövedéki adót. Hernádi Zsolt, a Mol-csoport elnök-vezérigazgatója később levezette, hogy 41 forintos drágulás jöhet a benzinkutakon – emlékeztetnek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Világgazdaság/Kallus György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.