Kiszámolták, mennyibe fog kerülni a vízóracsere, és van egy rossz hírünk

Sokba, és egyébként százharmincezer ingatlant érint a fővárosban.

Forrás: Economx2024. 03. 04. 16:51
null
Debrecen, 2017. január 13. A hideg idõ miatt elfagyott vízórák a Debreceni Vízmû Zrt. Balmazújvárosi úti telephelyén 2017. január 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rekordszámú, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő jár le a Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén 2024-ben. Ezeknek a mellékmérőknek a jogszabályban meghatározott hitelessége nyolc év, és mivel a felhasználók tulajdona, a cseréjükről is a felhasználóknak szükséges gondoskodniuk – számolt be korábban a Fővárosi Vízművek Közlése nyomán a Magyar Nemzet.

Az Economx pedig beszámolt a rendes ügymenetről és kiszámolták azt is, hogy mindez mennyibe fog kerülni. A portál azt írja, hogy a vízóra cseréjének költsége függ az új eszköz típusától, a szükséges vízmérők mennyiségétől, attól, hogy milyen bonyolult a beszerelés, és az egyéb szükséges munkálatoktól is. A példában egy darab 1/2" mellékmérővel számolva a készülék nettó 8500 forintba kerül, amire rájön még a plombálás, amelynek költésge 1600 forint, illetve ott van még a munkadíj is, ami 14 500 forintba kerül. 

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy egy mérő cseréje nettó 24 600, bruttó 31 242 forintba kerül.

Ahol viszont ugyanebből négy is van, az árat nem négyszeres szorzóval számolják, hanem kedvezőbben, így 60 833 forint lesz – tudta meg a portál.

Felhívják a figyelmet arra is, hogy a vízóra cseréjéhez tartozik egy cserenyomtatvány is, amit három példányban kell kitölteni és aláírni, amelyről szintén nem érdemes elfeledkezni. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.