„Mérgező nőiesség”: katolikus professzornő könyvét tiltja a Facebook

Megtiltotta egy olyan poszt reklámozását a Facebook, amely a Pontifex University professzor asszonyának, Carrie Gressnek a „mérgező nőiességről” szóló könyvét reklámozta volna – olvasható a Mandiner.hu cikkében.

Forrás: MANDINER.HU2021. 02. 08. 19:14
null
Carrie Gress írónő, a könyv szerzője Forrás: YOUTUBE.COM/THELIFEROCK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A reklámozó könyvesbolt, a Guadalope Gifts azt az üzenetet kapta, hogy a Carrie Gress könyvét reklámozó poszt sérti a közösségi szabályokat.

Carrie Gress, a könyv szerzője
Fotó: Youtube.com/TheLifeRock

Carrie Gress a The Catholic University of American doktorált filozófiából, a középkori filozófiára és a katolikus egyház XX. századi társadalmi tanítására koncentrálva. Számos kötet szerzője és a National Catholic Register című, befolyásos katolikus lap bloggere is egyben. A 2019-ben megjelent könyv, a The Anti-Mary Exposed: Rescuing the Culture from Toxic Femininity (Az Anti-Mária leleplezve: hogyan mentsük meg a kultúrát a mérgező nőiességtől – a szerk.)

a radikális feminizmus és LMBTQ-ideológia bemutatásával kezdődik, melyet a szerző szerint egy Mária-ellenes elköteleződés jellemez,

főleg ami a gyermek és anya közti kapcsolat megszüntetésére mint felszabadulásra való törekvést illeti. Az Antikrisztusra vonatkozó teológiai tanok feminizmusra való alkalmazását egy megoldási javaslat felvázolása követi, mely a Mária, Krisztus édesanyja példájához való visszatérést jelenti.

A The Anti-Mary Exposed: Rescuing the Culture from Toxic Femininity című kötet

A „mérgező nőiesség” („toxic femininity”) a feministák körében bevett „mérgező férfiasság” („toxic masculinity”) fordulat parafrázisa.

Carrie Gress nemcsak a Facebookon, hanem az Instagramon és az Amazonon is tapasztalt problémákat, ami a könyv elérését és reklámját illeti.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Konzervatív feminizmus: keresztény, józan és értékóvó

Nem túlzás kijelenteni: a feminizmus fogalma a XXI. században immár szitokszóvá vált, amelynek negatív megítéléséhez a szélsőséges feminista és liberális gendertörekvések is hozzájárultak, lerombolva mindazokat az eredményeket, amelyeket az elmúlt kétszáz évben a nemi egyenlőség területén sikerült elérni. A szélsőséges eszméket elutasítók számára egy újnak mondható irányzat, a konzervatív feminizmus jelenthet alternatívát, amely egy józan, értékóvó szemléletet vall magáénak. A konzervatív feminizmus céljairól Horváth Júlia Borbála kulturális antropológus-íróval és M. Dobos Marianne szerkesztő-műsorvezetővel beszélgettünk.

– Megkockáztatom, ha nem tör ránk a kilencvenes évek elején a genderideológia, ma már büszkébb, egyenrangúbb nőkről, valamint a nemek közötti harmonikus munkamegosztásról beszélhetnénk – kezdte a Magyar Nemzet kérdésére A konzervatív feminizmus – Hogyan szabaduljunk meg a szélsőséges genderideológiától? című kötet szerzője.

Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.