A bűncselekmények jelentős részét bevándorlók követik el

Míg a bevándorlók a lakosság 7,4 százalékát adják, addig a bűncselekmények 19 százalékát követik el a bevándorlók, közölte Gerald Darmanin francia belügyminiszter.

Forrás: V4NA nemzetközi hírügynökség2022. 08. 23. 12:06
null
Messina, 2022. július 24. Illegális bevándorlók a messinai kikötõben 2022. július 24-én, miután egy mentõhajó több mint 600 migránst vett a fedélzetére egy halászhajóról. A bevándorlók között, öt holttestet is találtak. MTI/EPA/ANSA/Carmelo Imbesi Fotó: Carmelo Imbesi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bevándorlók unokájaként nem állítom, hogy kapcsolat van a bűnözés és a bevándorlás között, de ostobaság lenne, ha nem mondanám ki, hogy a bűncselekmények jelentős részét bevándorlók követik el

 – mondta a francia belügyminiszter a Le Journal du Dimanche (JDD) lapnak adott interjújában – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Gerald Darmanin kifejtette:

Párizsban a bűncselekmények miatt letartóztatottak 48, Lyonban 39 míg Marseille-ben 55 százaléka külföldi.

A belügyminiszter hozzátette, hogy 

természetesen a külföldiek nem természetüknél fogva bűnözők,

de nyilvánvaló, hogy Franciaországnak komoly problémát okoz a migránsbűnözés. Kiemelte, hogy azt a bevándorlót, aki súlyos bűncselekményt követ el, nagyon gyorsan ki kell utasítani, mert lenézi azt a földet, amely befogadja őt.

Hozzátette, hogy szerinte ezzel a jóérzésű franciák, a munkás- és középosztálybeliek egyetértenek akár Robertnek, akár Mohamendnek hívják őket.

A bűncselekményeket elkövető migránsok kitoloncolása körüli vita az elmúlt hetekben felerősödött Franciaországban, miután Gerald Darmanin bejelentette, kiutasítja az országból azt a marokkói állampolgárságú radikális imámot, aki rendszeresen az ország értékeivel ellentétes gyűlöletbeszédeket tartott, és a közösségi médiában Franciaország ellen uszított.

Hassan Iquioussen a YouTube videómegosztón több százezres követőtáborral rendelkezik, és beszédeiben szisztematikusan a Francia Köztársaság értékeit, a nők és férfiak közötti egyenlőség elveit támadta, antiszemita kijelentéseket tett, és azt hangsúlyozta, hogy a saría törvénynek kell vezérelnie a hívek viselkedését és cselekedeteit, legyen szó akár magánéletről, akár társadalmi együttélésről.

A párizsi közigazgatási bíróság azonban felfüggesztette az imám kiutasítási eljárását, az indoklás szerint azért, mert a kitoloncolás aránytalan támadást okozna a marokkói férfi magánélete és családja ellen, ami jogállamban nem elfogadható. Erre válaszul Gérald Darmanin belügyminiszter az Államtanácshoz fordult és fellebbezést nyújt be a bírósági határozat ellen.

A belügyminiszter most a JDD-nek arról beszélt, hogy szerinte az Államtanács engedélyezni fogja a kiutasítást, mert Franciaországnak joga van megvédenie magát.

Mint mondta, a törvény vagy lehetővé teszi Franciaország számára, hogy megvédje magát, vagy nem teszi lehetővé a kiutasítást, de ebben az esetben úgy kell megváltoztatni a törvényt, hogy az jobban megvédje a franciákat. Hozzátette, mégiscsak egy olyan emberről beszélünk, aki nem francia állampolgár, és akinek a szavai semmiképpen sem állnak összhangban a köztársaság szellemével és értékeivel.

Egy felmérésből az is kiderült, hogy ezt a franciák nagy része is így gondolja. A CSA Intézet közvélemény-kutatása szerint a franciák 91 százaléka egyetért azzal, hogy kitoloncolják az országból a Francia Köztársaság értékei ellen gyűlöletbeszédet tartó külföldi állampolgárságú imámokat, és mindössze 9 százalék gondolja úgy, hogy ez nem jó ötlet.

Borítókép: illegális bevándorlók a messinai kikötőben (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Carmelo Imbesi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.