Ne hívd a rendőrséget rasszista támadás esetén – ez hangzik el egy iskolásoknak bemutatott oktató videóban Coloradóban

Az összeállításban azzal érvelnek, hogy a rendőrség megjelenése ilyen esetekben inkább fokozza, mint csökkenti az erőszakot – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 08. 27. 18:04
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ne legyél bámészkodó: hat tipp, hogyan reagálj a rasszista támadásokra

– ezzel a címmel készített oktató anyagot mutattak be a Denver South High School diákjainak – írja a Fox News. A YouTube-ra még 2017-ben feltöltött videóban javaslatokat gyűjtöttek össze arra az esetre, ha valaki szemtanúja egy ilyen támadásnak.

A videóban elhangzó egyik tipp szerint jó, ha a szemtanú beszél az áldozattal. Emellett az is elhangzik tanácsként, hogy a szemtanú dokumentálja az esetet, és támogassa az áldozatot azzal, hogy mellette marad. A negyedik tanács azonban egészen megdöbbentő: a videóban azt kérik, hogy ilyen támadás esetén „ne hívjuk a rendőrséget”, mondván, hogy az inkább fokozza, mint csökkenti az erőszakot.

Mivel a rendőröket arra képezték ki, hogy a színes bőrűeket, a szexuálisan nem konform embereket és a muszlimokat bűnözőnek tekintsék, gyakran úgy kezelik az áldozatokat, mint az erőszak elkövetőit. Tehát ha az áldozat nem kérte, hogy hívd a rendőrséget, ne, ismétlem, ne hívd a rendőrséget

– hallható a videóban.

Több coloradói rendvédelmi szövetség is felháborodott az eseten, közülük öt szervezet levelet is írt, melyben kifogásolják a videó tartalmát, és arra figyelmeztetnek, hogy a videóban elhangzottak növelik a bűnüldözésről alkotott negatív képet és ártanak azoknak az erőfeszítéseknek, hogy bizalmi kapcsolatokat építsenek ki a különböző közösségekkel, beleértve az iskolákat és a diákokat.

A diákokat eltántorítani attól, hogy olyan helyzetekben, amelyekben nagy az erőszak valószínűsége, hívják a rendőrséget, és azt mondani nekik, hogy maguk oldják meg a helyzetet, felelőtlenség

– olvasható a levélben.

Azt sugallni, hogy a rendőrök arra vannak kiképezve, hogy a színes bőrűeket, a fogyatékkal élőket, az LMBTQ-közösségek tagjait elkövetőkként kezeljék, hamis és sértő

– írják a rendvédelmi szövetségek.

A Denveri Állami Iskolák szervezete az ügy kapcsán a Fox Newsnak azt mondta, hogy a videót nem vizsgálták át teljes mértékben, mielőtt megmutatták volna a diákoknak, és a kerület nem ért egyet a videóban szereplő egyes javaslatokkal. A kerület szóvivője úgy fogalmazott, hogy a videót a címe és a témája miatt választották, ugyanakkor senki sem nézte meg, mielőtt a diákoknak bemutatták volna. Hangsúlyozták, hogy az iskola álláspontja szerint a diákoknak kapcsolatba kell lépniük a rendőrséggel, ha erőszakos incidens szemtanúi – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Az érintett intézmény igazgatója, Rachel Goss az esetről azt mondta:

a videó célja az volt, hogy erőt adjon azoknak, akik tanúi lehetnek az ilyen típusú támadásoknak, nem pedig az, hogy bármilyen negatív hatással legyen a denveri állami iskolák és a denveri rendőrség közötti régóta fennálló kapcsolatra.

Borítókép: Colorado állam fővárosa, Denver (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.