Lapozó: Törölték a svéd közkönyvtárban a transzvesztita meseolvasást a gyerekeknek

Az USA katonai segélycsomagot készít az ukrán fegyveres erőknek. Forgalmat blokkoló klímaaktivistákat ítéltek el Stockholmban. Tízezrek tüntettek a hétvégén Spanyolországban a közegészségügy védelméért. Törölték a svéd közkönyvtárban a transzvesztita meseolvasást a gyerekeknek.

MUNKATÁRSAINKTÓL
2022. 10. 24. 19:00
null
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az USA katonai segélycsomagot készít az ukrán fegyveres erőknek

Az amerikai kongresszus mindkét kamarája tárgyalja az Ukrajnának szánt új katonai segélycsomag kérdését.

„Az amerikai kongresszus egy új, 50 milliárd dolláros segélycsomag kidolgozásáról egyeztet Ukrajnának” – jelentette be az Amerika Hangja című kiadvány Jim Costi demokrata kongresszusi képviselő megjegyzésére hivatkozva október 21-én, pénteken. A képviselő elmondása szerint jelenleg a kongresszus mindkét kamarájában folynak a tárgyalások egy új, Ukrajnának szánt segélycsomag kidolgozásáról. A sajtó szerint a kérdés megvitatása a november 8-i választások után – de még a kongresszus új testületének január eleji munkába állása előtt – megtörténik.

„Folytatnunk kell a munkát. Ezért létfontosságúak a tárgyalások a következő finanszírozási csomagról, a sürgősség és a szükségesség miatt. Nem tudjuk, mi fog történni. A választásokra 18 nap múlva kerül sor és Kevin McCarthy nyugtalanító kijelentéseket tett” – fejtette ki Jim Costi. A hírportál megjegyezte, hogy az Egyesült Államok új, Ukrajnának szánt védelmi segélycsomagja a következőket tartalmazza majd: HIMARS rendszerekhez szükséges rakétákat, több tízezer tüzérségi muníciót és a fegyveres erők képességeinek megerősítéséhez szükséges fegyvereket és felszereléseket.

Forrás: ua.korrespondent.net

Forgalmat blokkoló klímaaktivistákat ítéltek el Stockholmban

Egy augusztusi klímademonstráció következtében hétfőn tizenkét aktivistát ítéltek el Svédországban. Az előre be nem jelentett akcióban ugyanis az E4-es autópálya forgalmát állították meg a tüntetők élőlánc formájában Stockholmban a Karolinska egyetemi klinika közvetlen közelében, a reggeli csúcsidőben. Az úttesten ülő klímaaktivisták miatt több kilométeres sorok alakultak ki, gyakorlatilag megbénult a főváros közlekedése, egy vonuló mentőautó pedig a kórház közelében elakadt. Az eset után tizenkét, 25 és 70 közötti férfit és nőt vettek őrizetbe és emeltek vádat ellenük. A hétfőn kihirdetett ítéletben megállapították, hogy az aktivisták szándékosan okoztak komoly fennakadást a közlekedésben, ezért mindannyiukat elítélték szabotázs miatt, valamint büntetést kaptak azért is, mert nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak. A bűncselekmények összbüntetése négy hónap szabadságvesztés, de kilenc elítélt felfüggesztett börtönbüntetést is kapott, három elkövetőt pedig próbaidőre bocsátott a solnai járásbíróság, illetve ketten pénzbüntetést is kaptak. A szabotázs bűncselekmény akár négy év börtönbüntetést is vonhat maga után.

Forrás: Dagens Nyheter

Tízezrek tüntettek a hétvégén Spanyolországban a közegészségügy védelméért

A kormánydelegáció szerint legkevesebb ötvenezren vettek részt a madridi demonstráción, amelyet huszonhat szakszervezeti és állampolgári szervezet hirdetett meg. A tömeg egyrészt a finanszírozás növelését, másrészt jobb munkakörülményeket kért az egészségügyi dolgozóknak. A tiltakozók közül többen követelték a regionális elnök, Isabel Díaz Ayuso lemondását is, aki egy új sürgősségi alapellátási modell bevezetését jelentette be múlt csütörtökön a madridi közgyűlés előtt. Emiatt több szakszervezet keddtől határozatlan idejű sztrájkot is hirdetett, hogy kifejezzék egyet nem értésüket a tervekkel, melyek értelmében október 27-től a régió 80 egészségügyi központjában 0–24 órás ellátás lesz elérhető, ami a szakszervezetek szerint az egészségügyi dolgozók létszámának bővítése nélkül kivitelezhetetlen lesz. Úgy vélik, hogy ezzel csak növelni fogják a kiégett, elfáradt orvosok és ápolók számát a közösségben.

Forrás: Rtve.es

Törölték a svéd közkönyvtárban a transzvesztita meseolvasást a gyerekeknek

A dél-svédországi kistelepülés közkönyvtárában hétvégente drag queenek, azaz nőknek öltözött férfiak tartottak volna meseolvasást. A meseolvasás célja – a rendezvény leírása szerint – az lett volna, hogy rávilágítson, mindenki egyformán értékes. Ugyanakkor a könyvtár névtelen fenyegetésekre hivatkozva törölte az eseményt és egyben feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

„Általában véve veszélyes fejleménynek tartom, ha a könyvtárak fenyegetések miatt nem tudják úgy folytatni tevékenységüket, ahogyan azt tervezték” – mondta el Barbro Hallberg, a hétezer lelkes Olofström könyvtárának igazgatója. A rendőrségi jelentésből egyebek mellett kiderül, hogy az e-mailekben többek között az olvasható, „Égjetek a pokolban ti pedofilok!” és „Fejjel lógatnálak titeket és a könyvtárat is, ha ezek az én gyerekeim lennének”. A könyvtár igazgatója a rendőrséggel és az önkormányzat felelősével történt konzultáció után úgy döntött, az eseményt nem tartják meg a könyvtárban, ugyanakkor zárt körben digitálisan rögzítik a mesemondást, és majd kiküldik annak a húsz családnak, akik érdeklődtek a rendezvény iránt.

Forrás: SVT

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.