A Soros-féle elemzők is bírálják Joe Biden demokrácia-csúcstalálkozóját

Egy Soroshoz köthető elemző központ szerint kínos lesz, ha az indiai kormány úgy képviselteti magát egy demokrácia-csúcstalálkozón, hogy közben nyíltan aláássák a demokráciát és a sajtószabadságot – állapította meg tényfeltáró cikkében a Tűzfalcsoport. Hozzátették, hogy Soros György részéről nem ez az első támadás India vezetése és Narendra Modi miniszterelnök ellen.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Tűzfalcsoport2023. 03. 27. 14:13
null
SWITZERLAND-ECONOMY-DIPLOMACY-BANKING-DAVOS Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Miért csinál Biden egy újabb értelmetlen „Csúcstalálkozót a demokráciáért”? – tette fel a kérdést friss közleményében a washingtoni székhelyű elemző központ. A Quincy Institute for Responsible Statecraft központot még 2019-ben, Soros György társalapítása mellett hozták létre.

A közleményben arról írnak, hogy India évek óta folyamatosan rossz irányba halad Narendra Modi miniszterelnök alatt. Emellett India visszaesésének legújabb példája, hogy az indiai ellenzék vezetőjét, Rahul Gandhit éppen most zárták ki a parlamentből, miután a miniszterelnököt ért bírálatai miatt rágalmazásban találták bűnösnek – írta meg a Tűzfalcsoport. 

A baloldali elemzés szerint kínos lesz, ha az indiai kormány úgy képviselteti magát egy demokrácia-csúcstalálkozón, hogy közben nyíltan aláássák a demokráciát és a sajtószabadságot 

A lap szerint érdemes néhány szempontot figyelembe venni ahhoz, hogy megérthessük, hogy egy Soros Györgyhöz köthető szervezetnek mi a motivációja a Biden elnök elleni durva kritika mögött.

A milliárdos spekuláns a 2023-as müncheni Biztonsági Konferencián azzal támadta Narendra Modi indiai miniszterelnököt, hogy a kormányfő szoros üzleti szövetségese Gautam Adaninak, akit csalási és részvénymanipulációs vádakkal illettek.

A cikkben felidézik, hogy 

Soros György részéről nem ez az első támadás India vezetése és Narendra Modi miniszterelnök ellen. 

A 2020-as davosi Világgazdasági Fórumon az indiai nacionalizmus erősödését rótta fel a milliárdos spekuláns. Emellett 2020-as beszédében egymilliárd dollárt ígért egy új egyetemi hálózat finanszírozásához a nacionalizmus terjedésének megfékezésére.

Az Open Society Foundations (OSF) 1999-ben kezdte meg tevékenységét Indiában ösztöndíjak, tanulmányi és kutatási támogatások biztosításával, de különösen a társadalmi rend lazítását célozva. A baloldali szervezet civil és támogató jellegűnek mutatta magát, viszont legfőképp a hindu vallású hindi nemzeti csoportok elleni elemeket igyekezett támogatni. A cél nyilvánvalóan már a kezdetektől fogva India nemzeti, nacionalista jellegének gyengítése volt, és annak ellenében inkább az iszlám kisebbségnek és önérzetének a megerősítése – írja a Tűzfalcsoport.

A portál megjegyzi, hogy 2016 augusztusában a DC Leaks nevű hackercsoport Soros-alapítványi fájlokat tett közzé. A számítások szerint 2576 dokumentum, köztük stratégiák, tervek és a Soros pénzelte NGO-któl származó finanszírozási kérelmek kerültek nyilvánosságra. 

A belső kommunikáció anyagai stratégiákat és jelentéseket tartalmaztak az európai választások, a migráció és a menekültügy vonatkozásában. 

A dokumentumokból az is kiderült, hogy az OSF több millió dollárt juttatott a palesztin civil társadalmi mozgalmakat támogató szervezetekbe, köztük az Adalah-ba, az Izraeli Arab Kisebbségi Jogok Jogi Központjába. A Tűzfalcsoport szerint az OSF egyértelműen a nemzeti szuverenitás felszámolását tűzte ki célul, és ezt teszi Indiában is.

India ma a legnagyobb lélekszámú demokratikus állam. Emellett gazdasági tekintetben is egyre meghatározóbb szereplő, ráadásul ma a világ második legnépesebb országa szorosan Kína nyomában.

Nem utolsó érv, hogy India a béketáborhoz tartozik az orosz–ukrán háború kérdésében, amely igencsak kiváltja a liberálisok bírálatát. India egy olyan nagy nemzetközi szereplőnek számít, aki nem áll a nyugati közösség mellé az ukrajnai konfliktusban – tette hozzá a lap.

Az eredeti cikk Balról bírálják Biden demokrácia-csúcstalálkozóját címen olvasható a Tűzfalcsoport oldalán.

Borítókép: Soros György (Fotó: Europress/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.