Különleges bánásmódot kapott Joe Biden fia

Az emberek csaknem kétharmada úgy gondolja, hogy az elnök fiát kimosták a botrányokból.

Magyar Nemzet
Forrás: Breitbart News2023. 07. 14. 19:15
BIDEN, Joe; BIDEN, Hunter
Washington, 2023. június 26. Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden a washingtoni Fort McNair támaszpontra érkezik Camp Davidbõl 2023. június 25-én. MTI/AP/Andrew Harnik Fotó: Andrew Harnik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikaiak 61 százaléka úgy tartja, hogy Hunter Biden különleges bánásmódban részesült a David Weiss amerikai ügyésszel kötött vádalku során – derült ki a TIPP közvélemény-kutatásából.

Hunter Biden júniusban megállapodást kötött, hogy bűnösnek vallja magát adószabálysértési és tiltott fegyverbirtoklási ügyekben. Július 26-ra tűzték ki a tárgyalást a delaware-i szövetségi bíróság előtt.

Ha nem vallotta magát volna bűnösnek, akkor akár 12 év börtönbüntetés is kinézhetett volna neki, ám a jelenlegi helyzetben a jogi szakértők azt nyilatkozták a Breitbart Newsnak, hogy az elnök fia valószínűleg megússza a börtönt.

A kutatásban a 61 százalékból 40 százalék „határozottan”, míg 21 százalék „némileg” ért egyet azzal, hogy különleges bánásmódban részesült Biden. Összesen csak 23 százalék gondolja úgy, hogy Hunter Biden ügyében éppen olyan eljárást követtek, mint amilyet bárki más esetében.

A nyomozás lezárása új problémákat is okozhat. Jogi szakértők azt mondták a Breitbart Newsnak, hogy Hunter Bident arra kényszeríthetik, tanúskodjon a képviselőház felügyeleti bizottsága előtt, anélkül, hogy az alkotmány ötödik módosítására hivatkozhatna (e módosítás szerint senkit sem lehet arra kényszeríteni, hogy maga ellen tanúskodjon).

Hunter Bident azzal gyanúsítják, hogy 2018 októberében törvénytelenül jutott fegyverhez, mert a vásárlás során azt állította, hogy nem fogyaszt kábítószert. Az elnök fia abban az időben kábítószer-függőséggel küzdött, és az amerikai törvények szerint ilyen személy nem birtokolhat lőfegyvert.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden a washingtoni Fort McNair támaszpontra érkezik Camp Davidből 2023. június 25-én (Fotó:  MTI/AP/Andrew Harnik)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.