A brit kormány keményebben büntetné a migránsokat feketén foglalkoztatókat

A büntetés a mostani 15 ezer fontról 45 ezer fontra emelkedne.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 08. 08. 6:55
Fotó: Pixabay
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit kormány az illegálisan érkező bevándorlókat alkalmazó cégekre és szállásadóikra kivetett bírság összegének jelentős megemelésére készül a bevándorlást visszaszorítandó − közölte a brit belügyminisztérium hétfőn. 

A belügyminisztérium közleménye szerint az illegális foglalkoztatás, a feketemunka és a lakhatás biztosítása lényegi elemei annak a vonzerőnek, ami csónakos átkelésre készteti az embereket a La Manche-csatornán. 

Robert Jenrick migrációs ügyekért felelős államtitkár azokat a „gátlástalan” cégvezetőket tette felelőssé a kialakult helyzetért, akik az illegális foglalkoztatással valósággal fellendítették az embercsempész üzletet. 

A vállalatokra kivetett bírságot a tervek szerint 15 ezer fontról 45 ezerre (20 millió forint) emelnék meg minden illegálisan foglalkoztatott alkalmazott után, a szállásadókra kivetett bírságot pedig bérlőként ezer fontról tízezer fontra (4,5 millió forint). A konzervatív kormány a törvények szigorításával akarja visszaszorítani az illegális bevándorlást.

Az illegálisan érkezőket ezentúl azonnal őrizetbe vennék és a lehető leghamarabb kiutasítanák az országból. A kiutasítottak pedig a későbbiekben – személyes helyzetüktől függetlenül – már nem is folyamodhatnának majd menedékjogért Nagy-Britanniában. Tavaly a 45,7 ezer személy érkezett illegálisan a brit partokra csónakkal, hatvan százalékkal több a 2021-es 28,5 ezernél.

Nem csak a briteknél okoznak gondot a migránsok és a feketemunka. Olaszországban az illegális emberkereskedelem áldozatainak egyharmada 18 év alatti és főleg nő. Leggyakrabban szexrabszolgát csinálnak az áldozatokból, mások pedig kemény fizikai munkát kell, hogy végezzenek. Sokszor már tízéveseket is elrabolnak és a földekre küldik őket.

 

Borítókép: Illusztráció. (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.