Fegyverropogásra ébredtek Szabadka melletti lakosok

Továbbra is pattanásig feszült a helyzet Szabadka mellett, ahol rendszeresek a lövöldözések.

2023. 09. 24. 9:37
null
20220706 Szerbia, Horgos Migránsok a határnál. Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sincs nyugalom a Szabadka környéki erdőkben, szombat reggel Radanovác lakói fegyverropogásra ébredtek – írja a Délmagyarország napilap. A Magyar Szó vajdasági lapra hivatkozva arról számolt be a portál, hogy már péntek délután és este rendőrhelikopterekkel követték a makkhetesi erdőben tanyázó migránsokat, az úton haladó gépjárművezetőket pedig igazoltatták a hatóságok. 

Makkhetes lakói mellett lövésekről számoltak be a radanováciak és a palicsiak is, de összetűzésekről a befogadóközpont környékéről is érkeztek bejelentések. 

A Pannon RTV szerint a helyiek már félnek az embercsempészektől, akik a rendőrséggel való összecsapástól sem riadnak vissza, így könnyen tarthatják félelemben a helyieket is. 

Egy szabadkai lapra hivatkozva pedig azt írja a Délmagyarország, hogy szinte háborús állapotok vannak és a migránsok még a magyar határőrökre is rálőttek. Az összecsapások Palics, Hajdújárás, valamint a Tőzeg-tó környékére is kiterjedtek. Szemtanúk szerint halálos áldozatok is vannak.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban szintet lépett a migránscsempészek agressziója, a „gyilkos csoport” tagjai nemrég a szerb rendőrökkel szemben is használták fegyvereiket. Sokan már annyira félnek, hogy nem mernek nyilatkozni, csak úgy, ha nem készül róluk hangfelvétel vagy fotó, mert tartanak attól, hogy azzal az ott tevékenykedő bűnözők célpontjaivá válnának.

Borítókép:  Migránsok a határnál (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.