időjárás -3°C Natália 2023. december 9.
logo

Fegyverropogásra ébredtek Szabadka melletti lakosok

Magyar Nemzet
2023.09.24. 09:37 2023.09.24. 09:53
Fegyverropogásra ébredtek Szabadka melletti lakosok

Továbbra sincs nyugalom a Szabadka környéki erdőkben, szombat reggel Radanovác lakói fegyverropogásra ébredtek – írja a Délmagyarország napilap. A Magyar Szó vajdasági lapra hivatkozva arról számolt be a portál, hogy már péntek délután és este rendőrhelikopterekkel követték a makkhetesi erdőben tanyázó migránsokat, az úton haladó gépjárművezetőket pedig igazoltatták a hatóságok. 

Makkhetes lakói mellett lövésekről számoltak be a radanováciak és a palicsiak is, de összetűzésekről a befogadóközpont környékéről is érkeztek bejelentések. 

A Pannon RTV szerint a helyiek már félnek az embercsempészektől, akik a rendőrséggel való összecsapástól sem riadnak vissza, így könnyen tarthatják félelemben a helyieket is. 

Egy szabadkai lapra hivatkozva pedig azt írja a Délmagyarország, hogy szinte háborús állapotok vannak és a migránsok még a magyar határőrökre is rálőttek. Az összecsapások Palics, Hajdújárás, valamint a Tőzeg-tó környékére is kiterjedtek. Szemtanúk szerint halálos áldozatok is vannak.

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt arról, hogy az elmúlt időszakban szintet lépett a migránscsempészek agressziója, a „gyilkos csoport” tagjai nemrég a szerb rendőrökkel szemben is használták fegyvereiket. Sokan már annyira félnek, hogy nem mernek nyilatkozni, csak úgy, ha nem készül róluk hangfelvétel vagy fotó, mert tartanak attól, hogy azzal az ott tevékenykedő bűnözők célpontjaivá válnának.

Borítókép:  Migránsok a határnál (Fotó: Mirkó István)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.