A migránsok érdeke az első

A házelnök határozottan felszólította a Biden-kormányt és Eric Adams New York-i polgármestert, amiért a migránsok miatt diákokat dobtak ki az iskolából.

2024. 01. 12. 8:41
null
Tijuana, 2018. november 14. Az Egyesült Államokba igyekvõ közép-amerikai bevándorlók a mexikói-amerikai határkerítésen a Baja California mexikói állambeli Tijuana tengerpartján 2018. november 13-án. A migránskaraván elõõrseként érkezõ mintegy 350 ember autóbuszokkal érte el az amerikai határ tijuanai szakaszát. MTI/EPA/EFE/Joebeth Terríquez Fotó: Joebeth Terríquez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mike Johnson, az amerikai képviselőház jogi végzettségű házelnöke New York polgármestere mellett az egész Biden-kabinetet leszólta, amiért egy brooklyni középiskola diákjait arra kényszerítették, hogy helyet adjanak a tornatermükben menedéket kereső migránsoknak.

Mint arról lapunk is beszámolt, e hét szerdán brooklyni James Madison középiskola közölte a szülőkkel, hogy közel kétezer migránst költöztetnek be középiskolába, az ott tanuló diákokat pedig online oktatásra kötelezték.

Az iskola Eric Adams polgármester utasítása miatt lemondta a koncertjeit, különleges rendezvényeit és más sportprogramokat is. Adams arra ösztönözte a James Madison High School igazgatóját, Jodie Cohent, hogy haladéktalanul értesítse erről a szülőket.

Mike Johnson házelnök a New York Postnak adott interjúban ezt kötelességszegésnek nevezte.

Ezen a héten Alejandro Mayorkas belbiztonsági miniszter megerősítette, hogy a határon elfogott illegális bevándorlók 85 százalékát beengedik az Egyesült Államokba

– mondta Johnson.
 

Hozzátéve azt, hogy e hibás politikai döntés miatt a diákok és a tanárok kerülnek hátrányba, az elnök és a városi polgármesterek pedig az illegális bevándorlók támogatását helyezik előtérbe a saját állampolgáraink előtt.

Mike Johnson. Fotó: AP/Alex Brandon

Johnson továbbá arra figyelmeztetett, hogy Bidennek és Mayorkasnak biztosítania kell a déli határt, különben „diákjaink és iskoláink fogják megfizetni az árát a kormányzat kötelességmulasztásának”.


A házelnök azt is hangsúlyozta, hogy a republikánusok megpróbáltak olyan törvényt elfogadni, amely lehetővé tenné az ilyen típusú intézkedéseket. Emlékeztetett arra, hogy a képviselőházi republikánusoknak van megoldásuk: tavaly júliusban elfogadták a Schools Not Shelters (Iskolák, nem menedékhelyek) törvényjavaslatot, amelynek célja tisztázni, hogy az iskolák a tanulás szentélyeiként szolgáljanak, ne pedig a menedékvárosok áldozataiként – mondta Johnson. 

Sajnos Biden elnök a törvényjavaslat megvétózásával fenyegetőzött.

A republikánus Marc Molinaro által előterjesztett törvényjavaslatot tavaly a Biden-kormányzat ellenezte, arra hivatkozva, hogy az megfosztaná a helyi önkormányzatokat az ellenőrzéstől.

Az adminisztráció határozottan ellenzi a törvényjavaslatot, amely felülírná a helyi ellenőrzést, és beavatkozna az államok és az önkormányzatok azon képességébe, hogy hatékonyan irányítsák és döntsenek az iskolaépületeikről

– áll a szenátus Egészségügyi, Oktatási, Munkaügyi és Nyugdíjbizottságárak közleményében.

2022 tavasza óta több mint kétszázezer migráns érkezett New Yorkba, elszállásolásuk és ellátásuk pedig milliárdokba került a nagyvárosnak − mutatott rá a Breitbart amerikai hírportál. A legfrissebb hírek szerint Eric Adams, New York polgármestere kijárási tilalmat szeretne bevezetni a migránsszállások környékén az elszaporodott erőszakos bűncselekmények miatt.

Borítókép: Az Egyesült Államokba igyekvő közép-amerikai bevándorlók a mexikói–amerikai határkerítésen a Baja California mexikói állambeli Tijuana tengerpartján 2018. november 13-án. A migránskaraván előőrseként érkező mintegy 350 ember autóbuszokkal érte el az amerikai határ tijuanai szakaszát (Fotó: MTI/EPA/EFE/Joebeth Terríquez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.