Brüsszel háborús lázban ég

Brüsszel elvakultan menetel a fegyveres konfliktusba, ezt írta a közösségi oldalán egy bejegyzésben Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója. Az uniós csúcs történéseivel kapcsolatban leszögezte, hogy a magyarok nem adják fel az álláspontjukat, továbbra is a béke pártján állnak, fegyvert nem küldenek, a háborúban nem vesznek részt.

2024. 02. 01. 15:20
SCHOLZ, Olaf; IOHANNIS, Klaus; SANTOS DA COSTA, António Luís; METSOLA, Roberta
Brüsszel, 2024. február 1. (B-j) Klaus Iohannis román államfõ, Olaf Scholz német kancellár, Antonio Costa portugál miniszterelnök és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke beszélget az Európai Unió tagországai állam- és kormányfõinek rendkívüli csúcstalálkozójának kezdetén Brüsszelben 2024. február 1-jén. MTI/EPA/Olivier Hoslet Fotó: Olivier Hoslet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel továbbra is háborús lázban ég, a brüsszeli vezetők elvakultan menetelnek a fegyveres konfliktusba – reagált az uniós csúcs történéseire Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Hozzátette:

Mi, magyarok nem adjuk fel az álláspontunkat, továbbra is a béke pártján állunk, fegyvert nem küldünk, a háborúban nem veszünk részt. Hiszünk ugyanakkor abban, hogy ahogyan a bevándorlás ügyében, a háború kapcsán is igazunk lesz. Tudjuk, hogy az európai emberek többsége békét akar

Ukrajna támogatása kapcsán pedig két veszélyt kellett elhárítani. Mindenfajta kontrollmechanizmus nélkül akartak pénzt küldeni, illetve félő volt, hogy a végén a magyarok pénze is Ukrajnában köt ki. Ma mind a két veszélyt sikerült kivédeni – szögezte le.

 

Orbán Balázs arra is kitért, hogy az első év végén is újra kell tárgyalni az Ukrajnának járó támogatások kérdését, a második év végén pedig az egészet át kell gondolni a következő időszakra vonatkozó uniós költségvetéssel összefüggésben. A Magyarországnak járó uniós források maradnak a magyaroknál, és azt is garantálta az Európai Tanács, hogy az azokhoz való hozzájutás rendjéről tisztességes eljárás keretében kell tárgyalni a Bizottsággal.

A háborúpárti Brüsszel megállításához az európai emberekre is szükség lesz, ezért az európai parlamenti választáson közösen kell változást elérnünk

– összegzett Orbán Balázs.

Borítókép: Klaus Johannis román államfő, Olaf Scholz német kancellár, Antonio Costa portugál miniszterelnök és Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke beszélget az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek rendkívüli csúcstalálkozójának kezdetén Brüsszelben 2024. február 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.