Megszólalt a TikTok vezetője + videó

Az Egyesült Államok szenátusa jóváhagyta azt a vitatott törvényjavaslatot, amelynek értelmében Amerikában betilthatják a TikTokot. A cég vezetője a közösséghez szólva az amerikai értékekre és a szólásszabadság fontosságára hívta fel a figyelmet.

2024. 04. 25. 9:10
TikTok USA Photo Illustrations
TikTok logó és az amerikai zászló a képernyőn a háttérben látható az illusztrációs fotón. Fotó: Jakub Porzycki Forrás: NurPhoto/AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

170 millió amerikai szólásszabadságát tiporja el a törvény, tönkretesz hétmillió vállalkozást, és bezár egy olyan platformot, amely évente 24 milliárd dollárral járul hozzá az Egyesült Államok gazdaságához

– mondta bejegyzésében a cég vezetése.

A döntéshozók kilenc hónapot adnak az alkalmazás kínai tulajdonosának, a ByteDance-nek, hogy eladja a részesedését egy, az USA által jóváhagyott vevőnek, máskülönben betiltják az alkalmazást. A ByteDance nem kommentálta a lépést, írta a BBC. Korábban a cég úgy nyilatkozott, hogy ellenezni fog minden olyan kísérletet, amely a TikTok eladására kényszeríti.

Peking szintén ellenzi a lépést.

Ez egy banda és a politikusok mást hallanak ki a hangodból, de akik támogatták ezt a törvényjavaslatot, azok is beismerik, hogy mi a végső cél.

– mondta a cégvezető.

A TikTok a régi amerikai értékeket tükrözi. A szabadság jelzőfénye, a szabadságot jelképezi és mindennap amerikaiak sokaságának ad módot arra, hogy lássák és hallják őket. Ez az oka annak, hogy olyan sok ember a TikTok részese, és mi továbbra is harcolni fogunk az önök jogaiért.

– tette hozzá.

A tények és az alkotmány a mi oldalunkon áll, hangsúlyozta.

Hétmillió cégtulajdonos építette a megélhetését a TikTok segítségével, de mi a bíróság előtt állunk. Az adatbiztonsági erőfeszítéseink révén olyan biztosítékot építettünk ki, amelyeket egyetlen vállalat sem tett meg. Dollármilliárdokat fektettünk be a felhasználók adatai védelmében és, hogy platformunk a külső manipulációktól mentes maradhasson.

– mondta a TikTok vezetője.

Mi továbbra is azon fogunk dolgozni, hogy felhasználóinknak mindig meglegyen a lehetősége a biztonságra és a szabadság élvezetére, zárta bejegyzését.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: NurPhoto/AFP/Jakub Porzycki)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.