Ukrajna fontosabb az amerikai törvényhozóknak, mint az amerikaiak biztonsága?

Sokan nehezményezték a képviselőházban, hogy a más országoknak nyújtott segélyt az amerikai határ és az amerikaiak biztonsága elé helyezték. A CPAC Hungary-re érkező amerikai képviselők nem támogatták az Ukrajnának szánt segélycsomagot.

2024. 04. 21. 18:01
Fotó: Eric Lalmand/Belga/AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombaton az Egyesült Államok képviselőháza jóváhagyta az Ukrajnának szánt 60,84 milliárd dolláros segélyt, egyúttal az Izraelnek és Tajvannak nyújtott segítséget. 

Ukrajna finanszírozását 311 szavazattal 112 szavazat ellenében fogadták el, a demokraták mindannyian támogatták, míg a republikánus törvényhozók közül 101 támogató képviselő mellett 112 képviselő szavazott ellene.

Láthatóan megosztott a Republikánus Párt is a kérdésben, az Ukrajna finanszírozása ellen szavazók ugyanakkor arra hívták fel a figyelmet, hogy az Egyesült Államoknak ennél sokkal égetőbb problémákkal is szembe kell néznie. 

Arra kérem kollégáimat, hogy Amerika határbiztonságát helyezzék előrébb, mint Ukrajna

– fogalmazott a Keith Self, aki ellenezte az ukrajnai segélycsomagot. A republikánus texasi képviselő a kongresszusban és korábban is többször igyekezett felhívni a figyelmet arra a biztonsági kockázatra, amelyet a határválság okoz az Egyesült Államokban. 

Ukrajna támogatása egyébként is vihart kavart republikánus körökben. Marjorie Taylor Greene még múlt héten nyújtott be egy bizalmatlansági indítványt Mike Johnson republikánus házelnökkel szemben, amelyhez például Paul Gosar republikánus képviselő is csatlakozott, ahogy Andy Harris is, aki szintén nem szavazta meg Ukrajna további finanszírozását.

 

Andy Harris republikánus maryland-i képviselő a szavazás után y közösségi oldalán úgy fogalmazott:

Tegnap a képviselőház közel százmilliárd dollárnyi új kormányzati kiadást fogadott el, amely tovább növeli az egyre növekvő államadósságot, és nem foglalkozik a Biden-kormányzat által a déli határon okozott katasztrófával. Rendbe kell tennünk a költségvetésünket, hogy gyermekeinket és unokáinkat ne terheljék politikai vezetőink rossz költségvetési döntései.

Szintén nem adta voksát Ukrajna támogatására Barry Moore, Alabama állam republikánus párti képviselője.

Ahogy arról már lapunk is beszámolt, az egyébként magyar származású Andy Harris határozottan képviseli konzervatív álláspontját. Világnézetére és az azért való kiállására magyar és más konzervatív közösségek példaként tekintenek. 

Nem csoda, hogy ő lesz az egyik előadója a CPAC Hungarynek, ahol a világ minden tájáról érkező vezetők találkoznak, hogy felvegyék a harcot a woke ideológia ellen, és lecsapolják a mocsarat Brüsszelben és Washingtonban. Andy Harris még az Alapjogokért Központnak küldött videóüzenetében is kifejezte, hogy kiáll Magyarország mellett a közös értékekért folytatott harcban. 

A már említett Paul Gosar szintén a budapesti CPAC felszólalója volt tavaly, és idén Keith Self is felszólal az Alapjogokért Központ szervezésében megrendezendő legnagyobb nemzetközi konzervatív seregszemlén, a CPAC Hungaryn. 

Keith Self a közösségi oldalán azt írta:

Alig várom, hogy a CPAC Hungaryn találkozhassak és beszélhessek olyan konzervatív képviselőtársaimmal, akik osztoznak a család, a hit és a szabadság iránti elkötelezettségemben.

 

Borítókép: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (Fotó: AFP/Eric Lalmand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.