Kemény üzenetet küldött Varsóba Szijjártó Péter

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint betelt a pohár.

Forrás: Facebook2024. 07. 28. 13:05
SZIJJÁRTÓ Péter
Átadták a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének kibővített budapesti irodáját Fotó: Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Élesen reagált a lengyel külügyi államtitkár a tegnapi tusnádfürdői beszédre. A reakció bebizonyítja annak a magyar mondásnak az igazságát, amely úgy szól: fáj az igazság. Ezt írta a Facebookon a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

A lengyel–magyar testvériség megőrzésének szándékával hosszú ideig tűrtük a mostani lengyel kormány provokációit és képmutatását, mostanra azonban betelt a pohár

 – tette hozzá Szijjártó Péter.

Miközben ugyanis a mostani lengyel kormány azért bírál és vádol minket, mert Oroszországból importálunk – az ország működtetéséhez elengedhetetlenül szükséges – kőolajat, addig ha jól megnézzük az egyik legnagyobb orosz olajipiari vállalat vásárlóinak listáját, akkor azon bizony ott találjuk a lengyeleket is – jegyezte meg a tárcavezető.

Ezzel nem is lenne semmi baj, mert az energiaellátásnak végső soron fizikai alapjai vannak, viszont ha ez már így alakult, akkor nem kellene képmutatónak lenni és nem kellene másokat vádolni

– szögezte le Szijjártó Péter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Vöröskereszt és Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) kibővített budapesti irodájának átadásán 2024. július 23-án (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.