A Demokrata Párt és a Soros-család sziámi ikrek

Nem beszélnek a Biden-kormányzat négy évének sikereiről a demokraták, talán azért, mert nem igazán tudnak ilyet felmutatni – mondta el lapunknak Bryan Leib, az Alapjogokért Központ vezető kutatója. A Demokrata Pártban ráadásul nem mindenki örül annak, hogy Kamala Harris anélkül lett elnökjelölt, hogy megmérette volna magát az előválasztási folyamat során.

2024. 08. 26. 6:50
Ifjabb Robert F. Kennedy és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt kezet fog az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án
Ifjabb Robert F. Kennedy és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt kezet fog az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án (Fotó: MTI/EPA/Allison Dinner)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy egyre inkább közeledik a november, és vele az amerikai elnökválasztás, úgy pörög fel egyre jobban a kampány az Egyesült Államokban. Az elmúlt hét ebből a szempontból különösen eseménydúsnak bizonyult, hiszen sor került a Demokrata Nemzeti Konvencióra, majd Robert F. Kennedy Jr. tett olyan bejelentést, amely jelentős hatást gyakorolhat az erőviszonyokra. A történéseket Bryan Leib, az Alapjogokért Központ vezető kutatója kommentálta lapunknak.

Bryan E. Leib és Donald Trump
Bryan E. Leib és Donald Trump (Forrás: Facebook/Andrea Hanks/Bryan E. Leib)

Aki figyelmesen követte a hétfőtől csütörtökig tartó Demokrata Nemzeti Konvenciót, megfigyelhette, hogy a szónokok többet beszélnek a republikánusokról, és főként Donald Trump volt amerikai elnökről, a párt elnökjelöltjéről, mint a saját programjukról.

Ahogy az elmúlt évtizedben láthattuk, a demokraták Donald Trump és a MAGA-mozgalom megszállottjai. Ahelyett, hogy a Biden–Harris-kormányzat elmúlt négy évének sikereiről beszéltek volna, a kongresszus előadói inkább Trumpra összpontosítottak. Talán azért, mert nincsenek olyan tényleges eredményeik, amelyeket kiemelhetnének

– mutatott rá a szakértő.

A világban Amerikát már nem tekintik komoly országnak, Joe Biden ugyanis elnökként meggyengítette az Egyesült Államokat odahaza és nemzetközi szinten egyaránt. „Oroszország soha nem szállta volna meg Ukrajnát, a Hamász, azaz az Iráni Iszlám Köztársaság soha nem támadta volna meg Izraelt, és a világ olyan országi, mint Kína, Brazília, India és mások nem iktatnák ki az USA-dollárt, ha Amerika erős lenne” – sorolja Leib, hozzátéve, hogy a hazai fronton az illegális migráció és az infláció jelenti a fő problémát.

A kutató szerint a demokratáknak nincsenek politikai terveik, félelemkeltéssel és Trump támadásával foglalkoznak, mert tudják, hogy a bázisuk ezt akarja látni. Azonban az, hogy nincs más üzenetük talán működött az előző választási ciklusban, most azonban kudarcot fog vallani.

Az elnökjelöltséget elfogadó beszédében Kamala Harris jelenlegi alelnök, a Demokrata Párt elnökjelöltje számos ígéretet tett a középosztály megerősítésétől kezdve az erős hadsereg biztosításáig. Ezekből azonban semmit sem lehet komolyan venni, hiszen az elmúlt négy évben alelnökként semmit sem ért el – hívja fel a figyelmet Leib.

Őt bízták meg a déli határválság megoldásával, és csúfos kudarcot vallott

– világít rá Harris legnyilvánvalóbb ballépésére a kutató.

A jelenlegi nemzetközi helyzetben az amerikai külpolitika egyik központi kérdése az Izraelhet való viszony. Ebben azonban a Demokrata Párt igen megosztott. Kamala Harris a párt Izrael-párti és a palesztinokat támogató csoportjainak is igyekezett megfelelni, de a válós szándékairól nem tudtunk meg többet. Bryan Leibnek azonban nincsenek illúziói.

Biden elnök, Harris alelnök és a demokraták nem barátai Izrael államnak és az izraeli népnek. Jobban érdekli őket, hogy megszilárdítsák muszlim szavazataikat Michigianban és Minnesotában, mint hogy támogassák az amerikai zsidó közösséget és Izrael államot

– szögezte le a szakértő, hozzátéve, hogy Amerikában csak egy Izrael-barát párt van, és ez a Republikánus Párt.

Nem Izrael azonban az Egyesült Államok egyetlen olyan szövetségese, amely nem sok jóra számíthatna egy újabb demokrata elnökségtől.

Biden elnök és David Pressman magyarországi nagykövet azt a megközelítést választották, hogy elidegenítik Magyarországot ahelyett, hogy megpróbálnának hidakat építeni

– magyarázza Byran Leib.

Trump külpolitikai programja a „béke az erőn keresztül” elvre épült, míg Bidené az Egyesült Államok érdekeit az utolsó helyre teszi – világít rá a szakértő.

Érdekes közjátéka volt a Demokrata Nemzeti Konvenciónak, hogy Kamala Harris épp arra az estére hagyta el Chicagót egy másik esemény kedvéért, amikor Barack Obama volt amerikai elnök és felesége, Michelle Obama tartott beszédet. A korábbi elnöki pár Joe Biden visszalépése után látványosan elzárkózott attól, hogy Harrist támogassa. Mindez együtt a párton belüli ellentétekre utalhat.

Bár Kamala Harris rengeteg pénzt gyűjtött, azt hiszem, mindenki számára világos, hogy sok demokrata nem örül annak, hogy Harris a jelölt. Harris egyetlen szavazatot sem kapott a demokrata előválasztások szavazóitól, de most valahogy mégis ő a jelölt

– mondja a kutató.

Az egész rendezvény során megfigyelhető volt a Soros-klán befolyása. Az ifjabbik Soros, Alex személyesen is részt vett a Demokrata Nemzeti Konvención, és lelkesen fotózkodott a párt politikusaival.

Legyünk tisztában azzal, hogy a Demokrata Párt és a Soros család sziámi ikrek. Biden elnök, Harris alelnök és más vezető demokraták soha nem tennének nagyobb lépéseket anélkül, hogy Soros György és Alex Soros jóváhagyását ne kapnák meg. Ahogy Soros György beleavatkozik Magyarország és Izrael politikájába, úgy teszi ezt Amerikában is, százszorosan

– mutat rá Leib.

A hét másik kiemelkedő híre az amerikai elnökválasztással kapcsolatban Robert F. Kennedy Jr. bejelentése volt, aki támogatásáról biztosította Donald Trumpot. Lépése pozitív fogadtatásra talált a republikánusoknál.

Sok republikánus, köztük én magam is, nagyon örülök, hogy Robert F. Kennedy Jr. támogatja Trump elnököt és az amerikai egységre szólít fel

– vélekedett a szakértő, hozzátéve, hogy a Demokrata Pártból kilépett politikus támogatása minden bizonnyal több szavazatot fog hozni a Trump-kampánynak a kulcsfontosságú csatatérállamokban.

Mind Kamala Harris, mind alelnökjelöltje, Tim Walz korábbi pályafutása azt mutatja, hogy hatalomra kerülésük esetén a woke ideológia még erőteljesebb térnyerésére lehetne számítani. Ez pedig felértékeli az Alapjogokért Központ által életre hívott Wokebusters mozgalom fontosságát.

A Wokebusters mozgalom, amelyet az Alapjogokért Központ és a CPAC Hungary indított útjára, kritikus fontosságú! Az Amerikában, Európában és szerte a világon zajló woke nonszensz miatt új seriffre van szükség a városban, aki egyszer és mindenkorra leszámol a woke mozgalommal. Büszke vagyok arra, hogy a Wokebusters tagja lehetek

– mondja Bryan Leib, és Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója szavait idézi: „Mi győzünk, ők veszítenek.”

Borítókép: Robert F. Kennedy Jr. és Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt kezet fog az arizonai Glendale-ben tartott kampánygyűlésén 2024. augusztus 23-án (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.