Trump visszaszólt a Harrist éltető Putyinnak is és Muskról is beszélt

A gazdasággal kapcsolatos terveiről tartott beszédet New Yorkban Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje. Kiemelten fontosnak tartja az energiaárak csökkentését, a kormányzat hatékonyságának felügyeletére pedig bizottságot hozna létre, élén Elon Musk technológiai milliárdossal.

2024. 09. 06. 11:22
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje és Elon Musk technológiai vállalkozó X-profiljai
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje és Elon Musk technológiai vállalkozó X-profiljai (Fotó: NurPhoto/AFP/Jakub Porzycki)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormányzati hatékonysági bizottságot hozna létre, és a lépést eredetileg javasló Elon Musk dél-afrikai származású amerikai technológiai milliárdost állítaná annak élére megválasztása esetén Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje – írja a Breitbart amerikai hírportál. A bizottság feladata lenne a teljes amerikai kormányzat ellenőrzése pénzügyi és teljesítményi szempontból, valamint a szükséges változtatásokra vonatkozó ajánlások kidolgozása – mondta el Trump a gazdasági terveiről tartott beszédében New Yorkban.

Musk az X közösségimédia-platformon reagált Trump szavaira.

Alig várom, hogy Amerikát szolgálhassam, ha lehetőség adódik rá. Nincs szükség fizetésre, címre, elismerésre

– írta.

Gazdagabbá és erősebbé teszi Amerikát – ígérte az elnökjelölt, egyben rámutatott, hogy demokrata riválisa, Kamala Harris jelenlegi alelnök radikális baloldali programja alapvető veszélyt jelent az ország és a családok jólétére.

Első elnöki ciklusa alatt úgy küzdött az amerikai munkavállalókért, ahogy a saját családjáért küzdött volna, és úgy gondoskodott a gazdaságról, mint a saját cégeiről – emlékeztetett Trump.

Mindig, minden egyes alkalommal Amerikát helyeztem előtérbe

– idézi az elnökjelölt szavait a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A világjárvány során munkahelyek tízmillióit mentette meg, de az általa létrehozott gazdasági csodát Biden és Harris gazdasági katasztrófává változtatta – mutatott rá Trump. Harrisszel kapcsolatban kiemelte, hogy „az első naptól kezdve háborút indított az amerikai energia ellen” és elősegítette a nemzetromboló határinváziót, amelynek során illegális migránsok özönlötték el az országot.

Ez a választás fogja eldönteni, hogy Kamala Harrist újraválasztással és további négy év bűnözéssel, gazdasági katasztrófával és nemzetközi megaláztatással jutalmazzuk-e, vagy pedig megváltoztatjuk ezt az irányt, és ismét a világtörténelem legnagyobb gazdaságát építjük fel, ami a Trump-kormányzat alatt volt

– hívta fel a figyelmet az idei amerikai elnökválasztás valódi tétjére Trump.

Harris alapvetően elutasítja a szabadságot és a kommunizmusban és a marxizmusban hisz – tette hozzá.

A republikánus elnökjelölt szerint míg az ő terve letöri az inflációt, leviszi az árakat és beindítja a gazdasági növekedést, addig Kamala Harris minden idők legnagyobb adóemelését szorgalmazza, emellett állampolgárságot adna az illegális migránsoknak, ami óriási terhet jelentene a költségvetés számára.

Tizenkét hónapon belül felére csökkentené az energiaárakat és minden bürokratikus akadályt eltávolítana az energiaellátás stabilizálásának útjából – ígérte Trump, aki szerint az energiaárak jelentik a válság okát, de az abból való kilábalás lehetőségét is.

Donald Trump Vlagyimir Putyin orosz elnök szavaira is reagált, aki a Keleti Gazdasági Fórumon úgy fogalmazott, hogy a két nagy párt elnökjelöltjei közül Kamala Harrist látná szívesebben a Fehér Házban.

„Nem tudom, hogy megsértett-e, vagy szívességet tett nekem” − idézte Trump szavait a USA Today amerikai napilap.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje és Elon Musk technológiai vállalkozó X-profiljai (Fotó: NurPhoto/AFP/Jakub Porzycki)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.