Európában mindennaposak a tüntetések, ahol az iszlám törvényeket követelik

2050-re akár 75 millió muszlim is élhet Európában. A tekintélyes kutatócég megjegyezte, hogy Németországban ez a szám elérheti a 17,4 milliót is.

Forrás: V4NA2024. 10. 19. 13:12
„A kalifátus a megoldás” feliratú táblával tüntetnek migránsok Hamburgban
„A kalifátus a megoldás” feliratú táblával tüntetnek migránsok Hamburgban Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első hamburgi kalifátuspárti tüntetés az év elején nagy megdöbbenést és felháborodást váltott ki a német médiában, de most úgy tűnik, hogy a tüntetések rendszeressé válnak. A korábbi, az iszlám kalifátus németországi létrehozását támogató tüntetésekhez hasonlóan vasárnap este is több ezren vettek részt a saría törvény németországi bevezetését követelő tüntetésen. A videókon ismét iszlamisták tömegei skandálták – többek között –, hogy Allah akbar! – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A tüntetések mögött álló Muslim Interaktiv csoport jelentése szerint ötezren vettek részt. A csoport Németországban aktívan szervez gyűléseket, többek között a Gázában zajló izraeli háború elleni megmozdulásokon.

A korábbi tüntetéseket elintézték egy vállrándítással. Frank Schnabel hamburgi rendőrfőnök áprilisban azt mondta a ZDF-nek, hogy nem lát jogi alapot a szervezet betiltására. Marco Buschmann szövetségi igazságügyi miniszter is hasonlóan nyilatkozott, mondván, hogy a kalifátusra való felhívás politikailag abszurd, de nem büntetendő. Még figyelemreméltóbb, hogy Thomas Haldenwang, a német alkotmányvédelmi hivatal vezetője szintén lekicsinyli a problémát. A V4NA arra hívta fel a figyelmet, hogy ő ugyanaz a kémfőnök, aki fanatikusan ellenzi az Alternatíva Németországért (AfD) pártot, és aktívan politizálva szólalt fel a jobboldali formáció ellen.

A „Ausländer Raus” („Külföldiek, kifelé!”) című dalra táncoló és éneklő német tinédzserek letartóztatással és masszív rendőri válaszlépésekkel szembesültek. A videókon szereplő tizenévesek széles körű és nyilvános boszorkányüldözéssel szembesültek, amelynek következtében elvesztették állásukat és országszerte az újságok címlapjaira kerültek. A leghíresebb esetben Sylt szigetén német baloldali politikusok többéves börtönbüntetést követeltek azok ellen, akiket magánrendezvényeken pusztán a dal éneklésén kaptak.

A V4NA azt írja, sokak számára a németországi kalifátus gondolata talán nem is hangzik olyan abszurdnak. Németország muszlim lakossága várhatóan gyorsan növekszik, közülük is egyre nagyobb számban vannak azok, akik az iszlám egy keményvonalas formáját vallják.

A Hamburgban látott típusú erőteljes tüntetések is arra szolgálhatnak, hogy még több muszlimot toborozzanak a soraikba, különösen, hogy a hatóságoknak láthatóan nincs hatékony eszközük az ilyen tüntetések lefújására.

A saría bevezetésére irányuló felhívást azonban, amely elméletileg veszélyeztetné Németország demokratikus alkotmányos rendjét, a vezető politikusok nevetve és vállrándítva fogadják. Eközben a német határok lezárására és a bevándorlás drasztikus csökkentésére irányuló felhívásokat az állambiztonsági szolgálatok szinte terrorfenyegetésként kezelik.

A Pew Research már most azt jósolja, hogy 2050-re akár 75 millió muszlim is élhet Európában. A tekintélyes kutatócég megjegyezte, hogy Németországban ez a szám elérheti a 17,4 millió muszlimot.

Németországban néhány éven belül ugyanannyi muszlim lesz, mint európai
Németországban néhány éven belül ugyanannyi muszlim lesz, mint európai (Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP)

Az elkövetkező évtizedekben az erejük növekedhet, és komoly politikai befolyásuk lehet az olyan országokban, mint Németország. Ez azt jelenti, hogy az ilyen tüntetések nemcsak egyre gyakoribbá válhatnak, hanem egy erős szavazóréteggel és politikai hatalommal is párosulhatnak. Az a tény, hogy Németország most nyíltan fegyvert küld Izraelnek a közel-keleti monumentális konfliktusok közepette, csak további, a nemzet ellen irányuló terrortámadásokat táplálhat.

Borítókép: „A kalifátus a megoldás” feliratú táblával tüntetnek migránsok Hamburgban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.