Megtiltották a vendéglátósoknak az ételekre vizelést és a köpködést

Egyre gyakoribbá vált az a szokás a vendéglátósok körében, hogy beleköpnek a vásárlók italaiba és rávizelnek az ételekre.

2024. 10. 16. 9:20
Illusztráció
Illusztráció Fotó: NurPhoto via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az indiai Uttar Pradesh állam hatóságai megtiltották a kávézók, éttermek és más vendéglátóipari cégek alkalmazottainak, hogy a vendégeknek felszolgált ételekre vizeljenek és beleköpjenek az italokba. Erről az India Today magazin számolt be.

A köpködés és az ételekbe vizelés egyre gyakoribbá váló eset a vendéglátásban, ezért erre válaszul két új rendeletet készülnek bevezetni, amelyek célja az egészségtelen gyakorlatok visszaszorítása

– írja a lap. Az állam kormánya hangsúlyozta, hogy szigorú büntetéseket fognak kiszabni az emberekre a higiéniai normák vonatkozó megsértése miatt. Az elmúlt hónapokban egyre több olyan esetről számoltak be a hatóságok, amelyek során vendéglátós alkalmazottak testnedvekkel szennyezték be az élelmiszereket. Nemrég futótűzként terjedt az interneten az a videó, amelyben amelyen egy tinédzser látható, amint teleköpködte az ételt az egyik utcai büfében.

Hasonlóképpen, két férfit őrizetbe vettek Noidában, mert belevizeltek egy vásárló gyümölcslevébe, egy másik városban pedig letartóztattak egy árust, mert beleköpött egy gyümölcslébe. Emlékezetes, 2020-ban egy malajziai ötcsillagos szálloda séfjét elbocsátották, mert gyűlöletből beleköpött a kínai vendégek ételébe. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.