Érzékeny ponton támadták Oroszországot az ukránok

Szeszipari üzemeket támadtak az ukránok Oroszország területén, és erre jó okuk volt.

2024. 10. 28. 12:22
Illusztráció (Forrás: Pixabay)
Illusztráció (Forrás: Pixabay)
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két szeszipari üzem megtámadásáról számolt be Telegram-csatornáján Andrij Kovalenko, az ukrán biztonsági és védelmi tanács tagja. Alekszander Guszev, Oroszország Voronyezs régiójának kormányzója két közelebbről meg nem határozott ipari létesítmény elleni ukrán támadásról számolt be, szintén a közösségi médiában.

Guszev szerint két dolgozó megsérült az egyik üzemben, valamint a támadás nyomán kitörő tűz több épületet és eszközt is megrongált – írja az amerikai Newsweek magazin.

Néhány nappal ezelőtt hasonló támadásokról számolt be a Reuters hírügynökség a tambovi régióban, a terület kormányzójára hivatkozva.

Mint arról beszámoltunk, az orosz–ukrán háború során Ukrajna eddig is előszeretettel vetette be drónjait orosz területen olyan létesítmények ellen, amelyekről úgy vélte, hogy hozzájárulnak az orosz háborús erőfeszítésekhez. Támadtak többek között légibázisokat, lőszerraktárakat, de olajipari létesítményeket is.

A szeszipari üzemek első látásra kilógnak ebből a sorból, azonban az ukránok szerint a látszat csal:

Az orosz szeszfőzdék rakéta- és repülőgép-üzemanyagot, robbanóanyagot gyártanak

– mutatott rá Kovalenko.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.