A Színházi Intézet online kínálata

Felnőtteknek, gyerekeknek, családoknak egyaránt kínál izgalmas, szórakoztató programokat az OSZMI a világhálón.

Munkatársunktól
2021. 05. 26. 14:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Herceg a vasfüggöny mögül címmel Róna Viktor balettművészről nyílt kiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban. A gazdag anyagból, e szerteágazó és izgalmas életútból kapunk ízelítőt fontos találkozások, ritka pillanatok, érdekes történetek felidézésével, melyek kulisszatitkaiba a tárlat kurátora, Halász Tamás avatja be az érdeklődőket.

Róna Viktorról nem lehet beszélni Orosz Adél nélkül. Kettősük a magyar balettművészet történetének egyik legendás párosa volt. Fotókkal és rövid hanganyag segítségével idézik meg Orosz Adél személyét, akivel a járvány elmúltával remélhetőleg személyesen is találkozhatnak az érdeklődők a felvételen. A kisfilm május 27-én 9 órától tekinthető meg az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) YouTube-csatornáján és Facebook oldalán.

Róna Viktor és Orosz Adél
Fotó: OSZMI

Az OSZMI mesesorozata a 4–7 éves gyerekek és szüleik számára kínál kellemes perceket egy-egy szombat délelőtt, amelyek során érdekes történetek és a muzsika világában barangolhatnak. A „Fényből szőtt mesék. Az óriás, aki összement” egy fiúról szól, aki elindul megkeresni a bátorságát. Kalandokkal teli útja során találkozik egy rettegett óriással. Vajon megbirkózik félelmével? Sikerül legyőznie e különös teremtményt? Rátalál az áhított bátorságra? Aki belép az online térbe, megtudhatja. Közreműködik: Kecskés Karina színész-drámapedagógus és Fehérváry Lilla előadóművész. A felvétel az OSZMI YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán érhető el május 29-én 9 órától.

Fényből szőtt mesék
Fotó: OSZMI

Lakatos Gabriella (1927–1989) a magyar balett aranykorának egyik legnépszerűbb, emblematikus, igen sokoldalú művésze volt. Gazdag hagyatéka – amelyet nem sok választott el a végső pusztulástól – néhány évvel halála után került az OSZMI Táncarchívumába. A gyűjtemény rendkívül izgalmas anyagából a Kossuth-díjas balerina születésének 80. évfordulóján Egy táncos díva arcképe címmel a Magyar Állami Operaházban rendeztek kiállítást az intézet munkatársai. A likőrösüvegbe foglalt, balerinát ábrázoló kis zenélő doboz a hagyaték jellegzetes, mesebeli hangulatú darabja. E különleges ajándékról a gyűjtemény vezetője, Halász Tamás mesél az érdeklődőknek. A kisfilm május 31-én 9 órától, az OSZMI Youtube-csatornáján és Facebook oldalán tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.