Dalszövegírók pályázata

Versenyt hirdettek magyar dalszövegíróknak. A cél, hogy a dalszövegírói közösség bemutatkozhasson és a szakma értékes, új alkotókkal gazdagodjon. A megméretés ösztönzést adhat olyan fia­tal, tehetséges kezdő alkotóknak, akik még nem ismertek és nincs kapcsolatrendszerük – tudatták közleményükben a szervezők.

Magyar Nemzet
2022. 04. 05. 13:15
null
20220108,Budapest Tóth Vera énekes koncert Eskűvőpalota megnyitón. Fotó: Knap Zoltán (KZ) BORS Fotó: Knap Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dés László Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész kifejezetten a versenyre komponált zenét, amelyet a verseny weboldaláról lehet letölteni.
Miután a pályázók megírták a dalszöveget és írott formában feltöltötték a honlapra, mellékelniük kell egy videót is a dalszöveg zenére való előadásáról. Ez leginkább a szöveg ritmikája és értelmezése miatt fontos, továbbá a versenyzőknek így lehetőségük lesz a közönségszavazás során videóikat is megosztani.
A részvételi feltételeket is honlapról lehet megismerni, ugyanitt kell feltölteni a személyes adatokat és a pályázati dalszöveget.

Jelentkezési határidő május 9., a közönségszavazás május 20-án kezdődik.

A pályaműveket háromtagú szakmai zsűri bírálja el, ebben két dalszövegíró, Major Eszter és Müller Péter Sziámi mellett Dés László kapott helyet.

Az eredményhirdetés május 30-án lesz.
A nyertes dalszöveggel elkészül a dal eredeti verziója Tóth Vera énekesnő előadásában, a Tom-Tom Records közreműködésével történik a dal hangszerelése, stúdiófelvétele és a videoklip elkészítése, emellett a nyertes és dala kiemelt sajtónyilvánosságot kap. A közönségdíjas dalszövegíró  a Zeneszöveg.hu ötvenezer forintos különdíját, valamint egy magazininterjú-lehetőséget kap. A verseny támogatója a Zeneszöveg.hu, a Nemzeti Kulturális Alap, az Artisjus és a Tom-Tom Records.

Borítókép: Tóth Vera énekesnő (Fotó: Bors/Knap Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.