Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

„Aki férfi, mindig tevékeny”

A magyar kultúra napjának apropóján január 19-én Karátson Gábor illusztrációiból nyílik kiállítás a Stuttgarti Magyar Kulturális Központ Liszt Intézetében. A tárlaton a 2015-ben elhunyt művész Goethe Faust című művéhez készített illusztrációi lesznek láthatók.

Magyar Nemzet
2023. 01. 18. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely által létrehozott tárlat az alkotó művészi sokoldalúságát jeleníti meg az irodalmi és képzőművészeti vonatkozások reprezentatív bemutatásával.

A kutatóműhely elsődleges feladata Karátson Gábor tárgyi és szellemi hagyatékának gondozása, feldolgozása és kutathatóvá tétele. Emellett fontos feladata, hogy személyes emlékezetét minél sokrétűbben megőrizze és átadja az utókornak. Fontos Karátson sokirányú munkásságának teljességre törekvő feltérképezése, művészetének és életfilozófiájának megértése.

Az archívum létrehozásával Karátson Gábor páratlan életművét nemcsak konzerválhatják, de széles körben meg is ismertethetik a magyar közönséggel. Ezért is kap kiemelt jelentőséget, hogy Magyarország több pontja után, most a stuttgarti közönséghez is eljuthat.

A Karátson Gábor Goethe Faustjához készült illusztrációit bemutató kiállítás január 20. és február 24. között látogatható.

Borítókép: Karátson Gábor Goethe Faustjához készült illusztráció (Fotó: Karátson Gábor Archívum és Kutatóműhely)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.