Hegedűs a múzeumban

Különleges helyszínen, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében ad exkluzív szólókoncertet Lajkó Félix május 5-én, ahol a hegedűművész személyes, belső világába enged betekintést.

Magyar Nemzet
2023. 04. 14. 14:24
Exkluzív szólókoncertre készül Lajkó Félix
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liszt-díjas művész az elmúlt időszakban elsősorban zeneszerzéssel töltötte idejét, legutóbb három évvel ezelőtt adott szólókoncertet, még a járványhelyzet előtt. Májusi koncertjén most részben az új Lajkó-témákból is kaphatunk ízelítőt, de felcsendülnek ismert dallamok, füttyök is a mindig változó, mindig személyes és magával ragadó zenei utazásban.


Az előadó rajongói úgy vélik, hogy Lajkó koncertjein határtalan zenei élményt  élhetnek át. A kétségkívül egyedi megszólalással fellépő művész koncertjein találkozhatunk elképesztő virtuozitással, egyszerű zenei témákkal, váratlanul felbúgó füttyel, szerenáddal, és valahonnan már jól ismert, örök időket idéző dallamokkal is. 
A koncertet beharangozó sajtóanyag úgy fogalmaz: 

A koncerten megtapasztalhatjuk azt az energiát, finomságot, zenei kreativitást és nagyvonalúságot, ami a művészt ismertté tette itthon és külföldön egyaránt. Betekintést kaphatunk egy rendkívüli alkotó zenei teremtő munkájába, aki a hegedűn való szólójátékot mindig befejezetlen kísérletként éli meg, amely soha nem lehet tökéletes és soha nem lehet véges.

További információ Lajkó Félix koncertjeiről itt olvasható.
Borítókép: Lajkó Félix (Fotó: HYPE stáb)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.