Programváltozással folytatódik az idei jazzpiknik

Augusztus 4-én, pénteken a Nagyszínpadon rendhagyó módon, 16 órától kezdődik a műsor. A piknikezőket ekkor Andrew J várja Warm-up szettjével. 17.30-tól a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops felel a hangulat felpörgetéséért. 19.20-tól az elektronikus zene nagy kedvence, a műfaj úttörője, a Thievery Corporation lép fel a Mol Nagyon Balaton Nagyszínpadon. Az esti tánchoz idén is a kihagyhatatlan DJ-páros, Andrew J és Dan Von Schulz, adja a talp alá valót.

Magyar Nemzet
2023. 08. 04. 15:55
Paloznaki Jazz Piknik
20230803 Paloznak Paloznaki Jazz Piknik Fotó: Nagy Lajos NL Veszprém Megyei Napló. Képen: Fábián Juli Szinpad: Muddy Shoes Fotó: Nagy Lajos Forrás: Nagy Lajos Veszprém Megyei Napló
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A térség felett kavargó mediterrán ciklon miatt az időjárás-előrejelzések szerint komoly zivatarok várhatók. A szervezők ezért weboldalukon és közösségi oldalaikon jelentették be, hogy előbbre hozták a programban szereplő koncertek kezdési időpontját.

Paloznaki Jazzpiknik
A Random Trip zenekar adott koncertet a Paloznaki Jazz Piknik programsorozat egyik fellépőjeként a településen 2022. augusztus 6-án Fotó: Pesthy Márton/Veszprém Megyei Napló

A nemzetközi sztáregyüttesek közül pénteken a pop-funk-jazz fusion alapú zenét játszó svéd trió, a Dirty Loops lép színpadra. A három svéd fiatal zenész (Jonah Nilsson – ének, billentyű, Henrik Linder – basszusgitár, Aron Mallergardh – dob) 2011-ben robbant be a zenei világba, amikor feltöltötték a YouTube-ra sajátos Lady Gaga-feldolgozásukat. A fiatalok ekkor még zenei tanulmányaikat folytatták Stockholmban, a Royal College of Music-ban. Videójuk hatalmas nézettségi számokat hozott világszerte a zenei piacon – olyan legendák nyilatkoztak róluk elismerően, mint Stevie Wonder vagy Quincy Jones.

A pop-funk-jazz fusion feldolgozásokon alapuló sorozatuk kísérletnek indult, de ma már világhírű produkciónak számít, saját albumokat 2014 óta jelentetnek meg.

Az este az elektronikus zene úttörője, a Thievery Corporation washingtoni duó koncertjével folytatódik. Történetük több mint húsz éve indult, zenéjükben a dub, a bossa nova, a trip hop, az acid jazz és az elektronika műfajai keverednek.
A nemzetközi fellépők mellett a jazz széles spektrumán mutatkoznak be a magyar szekcióban a műfaj jeles hazai képviselői a Fábián Juli, az Audi Jazz Stage és a Taittinger Pezsgőterasz színpadokon. Korábbi kezdés várható a kisebb színpadok programjaiban is, ezért a szervezők arra kérik a közönséget, hogy figyeljék közösségi oldalaikat, ahol folyamatosan frissülő információkat adnak az eseményekről.

További információk ITT olvashatók. 

Borítókép: Paloznaki Jazz Piknik. A Fábián Juli Szinpadon a Muddy Shoes 2023. augusztus 3-án (Fotó: Veszprém Megyei Napló/Nagy Lajos) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.