A Two Steps From Hell először Magyarországon

Az amerikai formáció története során először lép fel hazánkban. Az epikus zene világának első számú producer-zeneszerzői, Nick Phoenix és Thomas Bergersen, vagyis a Two Steps From Hell európai turnéján érkezik fővárosunkba.

2023. 09. 20. 12:00
Thomas Bergersen, a Two Steps From Hell egyik frontembere
Thomas Bergersen, a Two Steps From Hell egyik frontembere Fotó: Dita Vollmond
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tudnál mesélni egy kicsit a Two Steps From Hell történetéről, küldetéséről, hogy mely projektekben vettetek részt, és mi az, ami kiemel titeket a szakmában?
– A kezdetekkor filmelőzetesekhez írtunk zenét, most pedig már egy hatalmas közönség előtt játszunk itt Európában. Nehéz lenne megmondani, hogy valaha is volt-e egy meghatározott küldetésünk. Én kreatív ember vagyok, egyszerűen csak meg kellett találnom a módot, hogy kifejezhessem magam a zenén keresztül, és most itt tartunk.

A Two Steps From Hell először lép fel Budapesten
A Two Steps From Hell nagyzenekari kísérettel mutatkozik be Budapesten (Fotó: Dita Vollmond)

– Mi vonzott téged a zeneiparhoz, különösen a zeneszerzés terén?
– Imádom, ahogy a képek és a zene együtt tökéletes, organikus szimbiózist alkotnak. Könnyedén és tökéletesen egészítik ki egymást. A zene önmagában is képes kiváltani képeket, ezért néha szeretem csak becsukni a szemem és hallgatni. A képek maguktól megjelennek.

– Mi is az a filmelőzetes zene? És miért alkalmazzák a stúdiók?
– Gyakran előfordul, hogy a reklámozott film zenéjét még nem vették fel, amikor az előzetes készül, ezért szükségük van valamilyen zenére hozzá. Eleinte ez volt a mi fő tevékenységünk a Two Steps From Hell-nél. Azonban az évek során ez a fókusz megváltozott, és már nem foglalkozunk annyira ezzel.

– A szeptember 27-i koncert lesz az első látogatásod Magyarországon?
– Nem, már többször jártam Magyarországon, és vannak barátaim is ott. Budapest kivételesen gyönyörű város, és már sok szép hangszerre találtam ott a gyűjteményemhez. Még sosem játszottam a városban, de most végre lehetőségem nyílik, és nagyon izgatott vagyok, hogy találkozzak a magyar közönséggel.

 

Borítókép: Thomas Bergersen, a Two Steps From Hell egyik frontembere (Fotó: Dita Vollmond)

 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.