Zseniális húzás: újsághirdetésnek álcázva jelentette be új albumát a The Rolling Stones + videó

A legendás brit együttes közel húsz év után jelentkezik új dalokkal. A Hackney Diamonds című Stones-album október 20-án jelenik meg, de az első dal, az Angry klipjét már közzétette a banda.

Forrás: BBC2023. 09. 06. 13:20
Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere
Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere Fotó: Bertrand Guay Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új albummal jelentkezik a The Rolling Stones, Hackney Diamonds címmel – számolt be róla a BBC. A zenekar legutóbb 2005-ben adott ki olyan albumot, amelyen saját szerzemények szerepeltek, 2016-os Blue & Lonesome című lemezükön bluesdalokat dolgoztak fel. 

A The Rolling Stones az alul látható kis piros hirdetésben, a Hackney Gazette nevű lapban jelentette be az új albumot
A The Rolling Stones az alul látható kis piros hirdetésben, a Hackney Gazette nevű lapban jelentette be az új albumot. Fotó: Hackney Gazette

A részletekről  Mick Jagger, Keith Richards és Ronnie Wood szerda délután számolt be Jimmy Fallon amerikai humoristának. A Youtube-on élőben közvetített beszélgetés helyszíne stílszerűen az új albumnak nevet adó londoni kerületben lévő Hackney Empire Theater volt. Mint Ronnie Wood elmondta, 2022 karácsonyán vonultak stúdióba, és összesen 23 dalt vettek fel, amelyből 12 került fel végül az új albumra, amely október 20-án debütál majd. A doboknál a 2021-ben elhunyt Charlie Watts helyett Steve Jordant hallhatjuk, akit még maga Watts választott ki. Két dal azonban kivétel, azokat ugyanis még 2019-ben vették fel, Wattsszal, sőt, az egyikben még a korábbi basszusgitáros Bill Wymann is közreműködik. 

A teljes számlista: 1. Angry 2. Get Close 3. Depending On You 4. Bite My Head Off 5. Whole Wide World 6. Dreamy Skies 7. Mess It Up 8. Live By The Sword 9. Driving Me Too Hard 10. Tell Me Straight 11. Sweet Sound Of Heaven (ft. Lady Gaga) 12. Rolling Stone Blues.

A banda az első dal, az Angry klipjét már közzé is tette, melyben az Eufória és A Fehér Lótusz című sorozatokból ismert Sydney Sweeney színésznő szerepel. 

A bejelentést különleges kampány előzte meg: a zenekar egy szerény hirdetést jelentetett meg a névadó londoni kerületben, Hackney-ben terjesztett újság, a Hackney Gazette hasábjain. 

A szöveg látszólag egy üvegezést végző cég új üzlethelyiségének megnyitását hirdeti (számos Rolling Stones-utalással) ám az ott megadott weboldalt felkeresve már egyértelművé válik, miről is van szó. 

Az új lemezen több sztár is közreműködik majd, köztük Paul McCartney, Stevie Wonder és Lady Gaga is. 

Borítókép: Mick Jagger, a The Rolling Stones frontembere  (Fotó: AFP/Bertrand Guay)

A bejelentés a Rolling Stones YouTube-csatornáján:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.