Művészettel gyógyítani

Olyan kezdeményezéseket díjaz a Ludwig Múzeum Arttransfer, amelyek a művészetek szélesebb körben való elterjesztésére, gyógyító, szociális erejére irányulnak. Versényi Anna debreceni iskolapszichológus KÉPesek című művészeti programja kapta idén a múzeum elismerését.

Forrás: MTI2023. 11. 18. 8:00
művészettel gyógyítani
Forrás: https://www.ludwigmuseum.hu/kiallitas/minden-fent-van-felhoben-lengyel-andras-kiallitasa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hátrányos helyzetű kamaszok számára szervezett depressziót és önsértést megelőző, a mentális egészség helyreállítását célzó művészeti programot Versényi Anna iskolapszichológus. 

művészettel gyógyítani
A kamaszoknak dolgozott ki programot, hogy művészettel javítsanak a helyzetükön. Fotó: Ludwig Múzeum 

Ezzel pályázott a Ludwig Múzeum kiírására, amelyet idén ötödször tettek közzé olyan múzeumpedagógusok, pedagógusok, művészek, művészettörténészek, kurátorok jelentkezését várva,

akik a saját területükön az elmúlt időszakban sokat tettek a kortárs képzőművészet közvetítéséért és népszerűsítéséért.

A KÉPesek egy olyan komplex, lelki egészségmegőrző és kreativitást fejlesztő, divergens tanulási módszereket is érintő egyéves kurzus, amely a kortárs művészetek beemelésével zajlik.
A pszichológus többek között azért kapta meg a rangos elismerést, mert 

példaértékűen építi be a kortárs művészetet az önismereti és más problémás esetekkel foglalkozó klienseinek munkájába. 

A szakmai grémium két további pályázatot emelt ki: a ROM projektet, amelyben Somogyi Zsuzsanna egy zsámbéki rom feldolgozásán keresztül, kamasz diákokkal jutott el progresszív megoldásokig és a tematikus Mind Boxok elkészítéséig. Garami Gréta, a Deák 17 Galéria igazgatóhelyettesének munkáját pedig azért értékelte a zsűri, mert ifjúsági és gyermekgaléria vezetőjeként képes volt nyitni a demenciával élő idősebb korosztály irányába, együttműködve a Gödöllői idősotthonnal, illetve elmélyült foglalkozásokat valósított meg.
A második fordulóba bejutott pályázók oklevélben és a Ludwig Múzeum kiadványaiból álló könyvjutalomban részesültek. A második fordulóba bejutott pályázati anyagok elérhetők a díj honlapján.

 

Borítókép: Ludwig Múzeum (Forrás: Ludwigmuseum.hu) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.