,,Számomra a színház morális kérdés”

A Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művésszel a Nemzeti Színház készített videóinterjút, melyben a morálhoz, a filmhez és a versekhez való viszonyulásáról vallott.

Forrás: Nemzeti Színház2023. 11. 09. 16:30
Horváth Lajos Ottó színművész
Horváth Lajos Ottó színművész a Nemzeti Színház interjújában (Forrás: Youtube/Nemzeti Színház) Fotó: Youtube/Nemzeti Színház Forrás: Youtube/Nemzeti Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Zircen született Horváth Lajos Ottó színművész nemrég óriási színészi teljesítményt nyújtott, amikor a Nemzetiben összesen hatszor vállalt beugrást megbetegedett kollégája helyett, így több előadást is megmentett. Egy hét alatt volt Dimanche úr a Don Juanban, Adolphe az Ők tudják, mi a szerelemben és Gróf Dubios-Schottenburg az Egy, kettő, három – Az ibolya című előadásban. 

Horváth Lajos Ottó színész Kirill Fokin: REX című darabjának fotóspróbáján a Nemzeti Színházban 2023. március 8-án. Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet
Horváth Lajos Ottó színész Kirill Fokin Rex című darabjának fotóspróbáján a Nemzeti Színházban 2023. március 8-án. Fotó: Havran Zoltán/Magyar Nemzet 

A Nemzeti Színház társulatának tagja a vele készült interjúban mély gondolatokat fogalmaz meg többek közt a hazáról, az idei évadról, szerepekről, filmekről és versekről. 

Ötéves korában döntötte el, hogy színész akar lenni – mondta egy korábbi portrébeszélgetésben, a Nemzeti Színház újságjában. A tévében látta Belmondóval a Cartouche című filmet, ami annyira hatott rá, hogy utána két napig sírt. Édesanyja arról beszélt neki, hogy az emberek nem haltak meg a filmben, színészek játszották el őket, akiknek ez a munkájuk. – Igen? Akkor én is ezt szeretném csinálni! Talán nem akartam meghalni – nyilatkozta akkor Horváth Lajos Ottó. 

A most készült interjúban a művész mesél Lear király szerepéről, melyre most készül, és megosztja a nézőkkel azt is, hogy milyen elismerést kapott az Üvegtigris Sanyijáért.

A teljes interjú ITT nézhető meg. 

Borítókép: Horváth Lajos Ottó színművész a Nemzeti Színház interjújában (Forrás: Youtube/Nemzeti Színház)


 

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.