A Térképvándor lett az EKF nyertes projektje

Nemrég tartotta a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Vármegyei Levéltára a Veszprém–Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa (EKF) programban megpályázott és nyertes projektjének, a Térképvándor mobilapplikáció elkészítésének zárását.

Forrás: veol.hu2023. 12. 10. 9:00
térképvándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A veszprémi levéltár sok, a kulturális főváros-projekttel összefüggő eseményen vett részt. A pályázaton nyertes Térképvándor applikáció megvalósítása követi korunk technikai elvárásait. Ezzel a fiatalabb generációkat is meg kívánják szólítani, másoknak pedig megkönnyíteni a város múltjával való ismerkedést – olvashatjuk a Veol.hu cikkében.

A levéltárnak lehetősége nyílt kapacitásfejlesztési pályázaton is részt venni, mind tárgyi, mind szemléletformáló céllal. Kollégáink angol nyelvtanfolyamon vehettek részt. Megvalósítottunk esélyegyenlőséget biztosító fejlesztéseket, tájékoztatókat helyeztünk el az intézményben, és elnyertük az Access 4 you tanúsítvány bronz fokozatát, ezzel nagyot léptünk előre. Végeztünk zöld programokat a fenntarthatóság jegyében, fejlesztettük honlapunkat, mely már angol nyelven is elérhető, és virtuális sétára is lehetőséget ad székhelyünket bemutatva

– részletezte Boross István, a levéltár igazgatója.

Az igazgató beszámolt a helytörténeti kutatóknak rendezett Mélyfúrás című workshopról és a Múzeumok éjszakája programhoz kötődő levéltári szabadulószobáról, amelyen családok is részt vettek. 

A Térképvándor applikációt pedig összekapcsolták várostörténeti sétákkal, hiszen az idegenvezetésre is alkalmas, illetve iskolásokat is megmozgattak vele egy vetélkedőn.

Mégis, leginkább arra vagyunk büszkék, hogy a rengeteg munka, rendezvény, azaz az egész EKF-esztendő igen jó lehetőséget adott intézményünk megismertetésére, nyitottabbá tételére a szakmán túl szélesebb körben is

– foglalta össze Boross István.

Borítókép: Az EKF nyertes projektjének záróeseménye (Fotó: Veszprémbalaton2023.hu)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.