Újabb díjeső a Magyar Golgotának

A Török Ignác aradi vértanú utolsó éjszakájáról szóló szenvedélyes filmet, amely eddig különböző nemzetközi szemléken már több mint 300 díjat nyert, Kirgizisztán közszolgálati televíziójában is levetítik.

Forrás: Horatio Film2024. 01. 09. 15:00
Pozsgai Zsolt
2021.04.01. Szentendre Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét díjat söpört be Kirgizisztánban, az ország legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválján a Magyar Golgota (Darking Way), Pozsgai Zsolt filmje, amely a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült. A legjobb film és rendezés mellett a legjobb férfi alakítást Szabó Máté, a legjobb operatőr Kovács Claudia, a legjobb zene Pásztor Sámuel, az Anna and The Barbies vezetője, a legjobb vágó Pálfalvi Réka lett. Ezenkívül a legjobb koncepció és a legjobb forgatókönyv díját is elnyerte a film.

evadnyito-tarsulati ules7
Szabó Máté színész a Miskolci Nemzeti Színház évadnyitó társulati ülésén 2021. augusztus 24-én (Fotó: Észak-Magyarország/Ádám János)

A Török Ignác aradi vértanú utolsó éjszakájáról szóló szenvedélyes film így már számos fesztivál, köztük Las Vegas vagy éppen Sydney fesztiváljai után Kirgizisztánban is meghódította a zsűrit.

Remélhetőleg a közönség népszerűségét is kivívja majd, hiszen a szervezők a produkció engedélyét kérték, hogy helyi szinkronnal a közszolgálati televízióban is vetíthessék. Magyar filmre a televízióban helyi szinkronnal még nem volt példa. 
A fesztivál egyéves, kéthavonta hirdetnek eredményt. Az éves gálán februárban ott lesznek Biskekben a Magyar Golgota képviselői is, ahol várhatóan új filmről, magyar–kirgiz filmes együttműködésről is tárgyalnak majd.

Borítókép: Pozsgai Zsolt író, színházi és filmrendező 2021. április 1-jén, Szentendrén (Fotó: Kurucz Árpád)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.