Ki lesz a következő James Bond?

Legutóbb Daniel Craig játszotta James Bondot, a következő Aaron-Taylor Johnson lesz a híres 007-es, a brit MI6 titkos ügynöke.

2024. 03. 30. 15:00
Daniel Craig a Nincs idő meghalni című filmben
Daniel Craig James Bond szerepében Forrás: player.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki lesz a következő James Bond?

Időről időre felröppennek különféle találgatások, miszerint a „leköszönő” Daniel Craig helyét vajon ki veszi át a következő akciódús kalandfilmben, vagyis a sorozat új epizódjában ki lesz az új James Bond. Craig utoljára 2021-ben bújt a brit MI6 ügynökének bőrébe, a legújabb 007-es jelöltek között pedig számos érdekes személyiség felbukkan: Cillian Murphy, Henry Cavill, Tom Hardy, Aaron Taylor-Johnson, sőt még David Becham is.

Daniel Craig mint James Bond. Forrás: Columbia Pictures

A 007-es múltja

Egy tibeti közmondás szerint „ha az ellenség erős, az őrség is erős”, és hasonlóképpen vélekedtek a hollywoodi filmesek, és persze az író, Ian Fleming, akik megteremtették James Bond karakterét, a híres brit 007-est. 

A sármos titkos ügynök 1963 óta védi a filmvásznon a nyugati civilizációt a különböző diktatórikus államok veszélyes fenegyerekeitől, vagy esetleg a legelszántabb szuperbűnözőktől, miközben a legszebb nőknek csapja a szelet, és közben még lazítani is marad ideje. 

De hol vannak már a régi szép idők, amikor még Sean Connery, Roger Moore és Pierce Brosnan képviselte az elegáns, sármőr ügynököt, természetesen mind a maga módján. Daniel Craig már egész más vonulatot képvisel, ettől függetlenül nem vallott kudarcot, bizonyíték erre az az öt játékfilm, melyben ő alakította Őfelsége ügynökét; Craig volt egyébként a hatodik 007-es, ő sokak legnagyobb sajnálatára jobblétre szenderült a Nincs idő meghalni című filmben. 

 

Kik esélyesek a szerepre?

De az élet nem áll meg, a James Bond-franchise folytatódik, és számos jeles színészről elterjedt már a pletyka, hogy ő lesz a következő Bond: köztük van Cillian Murphy, Henry Cavill, Tom Hardy, Aaron Taylor-Johnson és Idris Elba. Ami meglepő, hogy két kívülálló neve is felmerült, egyik a híres exfocista, David Beckham, másik pedig a nem kevésbé híres énekes, Robbie Williams. 

 

A füst felszállt

Most azonban úgy tűnik, megvan a kiválasztott, Aaron Taylor-Johnsonra esett a választás. A színész szerepelt többek között a Ha/Ver, Bosszúállók, Tenet című filmekben, de igazán 2022-ben lett ismert, amikor Brad Pitt partnere volt A gyilkos járatban. Sokak szerint az is sokat nyomott a latban, hogy a 2016-os Éjszakai ragadozókban nyújtott alakításáért megkapta a legjobb mellékszereplőnek járó Golden-Globe díjat. Felesége a világ egyik legnépszerűbb rendezője, Sam Taylor-Johnson, akinek legfrissebb munkája a Back to Black, amely Amy Winehouse életét mutatja be egy különleges perspektívából.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.