Magyar mozi is megtalálható a Netflix áprilisi kínálatában

Már megszokhattuk, hogy a Netflix hónapról hónapra számos újdonsággal készül nézőinek. Áprilisban érkezik a streaming platformra a Semmelweis című hazai mozi, de debütál a nagy sikernek örvendő sorozat, a Szex és New York is.

2024. 04. 01. 6:58
Jelenetfotó a Semmelweis című filmből
Jelenetfotó a Semmelweis című filmből. Fotó: Szvacsek Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar filmújdonság: Semmelweis

A tavalyi év egyik várva várt, magyar gyártású filmje a Semmelweis volt,  ami szerdán a streaming szolgáltató kínálatában is elérhető válik. Az életrajzi drámát Maruszki Balázs forgatókönyvéből Koltai Lajos rendezte. A főbb szerepekben Vecsei H. Miklós, Nagy Katica és Gálffi László látható.

Semmelweis film
A Semmelweis is felkerül a Netflixre. Forrás: InterCom

„A Koltai-féle mesteri vizualitás (Pater Sparrow látványtervező, Szakács Györgyi jelmeztervező munkája is tízpontos) és, ahogyan arra a Magyar Nemzetnek adott interjúban Vecsei H. Miklós is rámutat, az egyes jelenetek igazságai azok, amelyek miatt ez a film igazán értékes, még akkor is, ha az elbeszélésmód vagy a konvencionális filmnyelvi eszközök, elhasznált toposzok kissé megtörik a lendületet. Egy szép film az egyik legnagyobb magyar szuperhősünkről, amit semmiképp sem érdemes kihagyni” – írtuk korábbi kritikánkban.

Újdonság a Netflixen: Szex és New York

Mondhatjuk, hogy egy igazán ikonikus sorozat érkezik most a szolgáltatóhoz. A korábban két új évaddal – folytatással – jelentkezett sorozat régi, az azóta már ikonikus jeleneteket tartalmazó részei lesznek elérhetők a Netflix kínálatában. Aki könnyed szórakozásra vágyik, nem érdemes kihagynia Carrie Bradshow és barátnői életének pillanatait: nosztalgiázzon egy-egy rész megtekintésével, vagy itt az alkalom, hogy bepótolja, ha még nem látta a sorozat korábbi évadjait.

 

Az Éhezők viadala: Énekesmadarak és kígyók balladája

Április elsején érkezik Az Éhezők viadala-saga legutóbbi, 2023-ban bemutatott része, amely visszarepít bennünket a korábbi cselekmények elejére.

Scoop árpilis 5-től

András herceg az Epstein-ügyről adott interjújáról szóló film is érkezik e hónapban a Netflixre. A téma felettébb érzékeny, a királyi családhoz köthető bulvárhíreknek pedig mindig lesz közege.

Rénszarvas bébi 

Április 11-től Richard Gadd író és előadó történetét ismerhetjük meg, aki női üldözőjének rá gyakorolt hatásán keresztül néz szembe önmagával, mélyen eltemetett traumájával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.