Oscar-díjas és magyar felmenői vannak

Ma 59 éves Robert Downey Junior hollywoodi színész, a Marvel-univerzum szuperhőse.

2024. 04. 04. 7:00
Robert Downey Jr. az Oscar-díjátadón.
Robert Downey Jr. az Oscar-díjátadón. Fotó: David Crane
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollywoodi színész magyar felmenőkkel

A sokoldalú amerikai színész, filmproducer és énekes 1965-ben Manhattanben, New Yorkban született. Amellett, hogy az egyik legjobban kereső szuperhős, érdekesség, hogy magyar gyökerekkel is büszkélkedhet. 

Nem máshol, mint Komárom-Esztergom vármegyében, azon belül is Tata városában nyugszanak a színész ősei, hazánk legrégebbi, immáron 280 éve működő sírkertjében.

A temető A parcellájában találhatók azok a sírok, amelyek köthetők az Oscar-díjas színészhez, Robert Downey Jr.-hoz. Stern Jakab volt a szépapja, aki lisztkereskedőként dolgozott. Mellette vélhetően a testvére, Fülöp fekszik. Erre a születési és életkori adatok alapján lehet következtetni. Amikor Stern Jakab meghalt, a felesége, Deutschländer Eleonóra hozzáment Deutsch Simonhoz, így a sztár szépanyját a második férje mellett temették el” – számolt be róla a helyi hírportál.

Marvel-univerzum: Downey Jr. a világ egyik leggazdagabb szuperhőse

A Marvel-univerzum részesei dúskálnak a sikerekben, ami a nézők töretlen kíváncsiságát és egyben anyagi elismerést is jelent. Robert Downey Jr. az egyik olyan szuperhőst alakító színész, akinek jelentős bevételt hozott egy-egy film, sőt, a hozzátartozó reklámszerződések is. A művész olyanokkal szerepel egy listán, mint Vin Disel, Samuel L. Jackson vagy éppen Micheal Douglas. Pár éve írtunk arról, hogy a színész 2008-ban 500 ezer dollárt keresett Tony Stark szerepének megformálásával, a Marvel-univerzum bővülése viszont Downey Jr. fizetését is feltornázta. 

Reklámszerződésekből is csurran-cseppen a családi kasszába: olyan, hazánkban is ismert világcégekkel áll üzleti kapcsolatban, mint például az Apple vagy a Nissan.

Roberr Downey Jr. színészi szerepben
Robert Downey Jr. Forrás: Port.hu 

Vasember

A Vasember karakterét megformáló színész nagylelkűsége kétségtelen  — a Vasember-ruhához tartozó sisakot nem otthonában őrzi, hanem Tom Holland testvérének, Paddynek ajándékozta.

Oscar-díj

Az Oppenheimer a tavalyi év júniusában a Barbie-filmmel egy időben került a mozikba, ez által az egész filmes szcénát lázban tartva. Nagy érdeklődés övezte mindkettő produkciót, a megjelenés egyidejűsége pedig a barbenheimer, azaz a két mozinak köszönhető nézettségi jelenséget is kialakította a médiában. Robert Downey Jr. pedig az Oppenheimerben nyújtott alakításáért Oscar-díjat vihetett haza.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.