időjárás 15°C Gellért , Mercédesz 2023. szeptember 24.
logo

Light Room – táncelőadás a Bethlen Téri Színházban

A projekt ihletője a testnek a fényhez és a sötétséghez való viszonya. Azt vizsgálják, hogy a sötétség jelenléte hogyan befolyásolja az emberi viselkedést. A sötétség és a fény közötti játék irányítja a közönség figyelmét, és szervezi a Light Room című előadás dramaturgiáját, amelyet június 8-án tűznek műsorra a színházi olimpián. A lengyel Krakowski Teatr Tańca előadását a Bethlen Téri Színház színpadán láthatja a közönség.

Light Room – táncelőadás a Bethlen Téri Színházban

Bethlen Téri Színház
https://bethlenszinhaz.jegy.hu/program/magda-niedzielska-pl-light-room-kozep-europa-tancszinhaz-10-szinhazi-olimpia-141715/970293 Jegyrendelés

A spektrum másik oldalán a fénysugarak áthatolnak a szöveteken, különösen a bőrön és a fasciákon, mélyen behatolva azok struktúráiba. A vízben lévő napfényhez hasonlóan az UV-, a látható és az infravörös fény részben visszaverődhet a bőr és a szem külső felületéről, és a szövetekbe belépve különböző irányokba (beleértve a hátrafelé irányulót is) szóródnak a mikroszkopikus részecskék és struktúrák, például a rostok által. A látható fényspektrumot a pigmentek és a vér erősen elnyelik. Ezek a mozgási tulajdonságok, amelyek a fény bőrrel való reakcióját alkotják – abszorpció, reflexió, transzmisszió és szóródás – a táncstruktúrák létrehozásának inspirációjává válnak. 

A modern tudomány megerősíti, hogy a testünk nemcsak elnyeli a fényt, hanem termeli is, méghozzá olyan mennyiségben, amelyet az emberi szem nem ismer fel – szó szerint ragyogunk.

A lengyel Krakowski Teatr Tańca előadását Bethlen Téri Színházban láthatja a közönség.

Jegyár: 3 500 Ft

Jegyvásárlás: ITT

Programok, rekordok, riportok a Kultúrnemzet színházi olimpiai gyűjtőoldalán! Kattintson IDE!