info
budai várNemzeti Hauszmann Programlovarda

Hauszmann paripái – Vezetett bejárás az újraépített Lovardában

A sétán megismerhetik az egykori Királyi Palota most visszaépített kiszolgáló épületeit, így betekintést nyerhetnek a századforduló világába. A résztvevők a királyi testőrség hivatali épületéül szolgáló Főőrség körbesétálását követően megközelítik a Lovardát, amelynek impozáns épületébe lépve feltárul a márvány előcsarnok, a grandiózus lovaglócsarnok, annak korhű ácsolt díszmennyezete, az egyedi „hauszmannzöld” üvegablakok, valamint a zenekari és királyi páholy is.
locationFőőrség és Lovarda Budavári Palota
clockaugusztus 9. kedd 19:00 - augusztus 9. kedd 20:30

A Nemzeti Hauszmann Program keretében újjászületett Lovarda egyedül a Budai Várséták tematikus vezetésével látogatható! Helyszíne, a Csikós udvar a második világháború okozta sérüléséket követően az 1950–60-as évek kultúrpolitikájának esett áldozatul, így a Lovarda, Főőrség és Stöckl lépcső épületegyüttesét elbontották.

Indulás: 1014 Budapest, Hunyadi udvar – Mátyás kútja

Érkezés: 1014 Budapest, Csikós udvar

Időtartam: 90 perc

Jegyár: 3500 Ft.

Jegyvásárlás: ITT

További program lehetőségek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.